Vennad Kirstud osalevad taas künnivõistlustel (1)

Vennad Kirstud osalevad taas künnivõistlustel

Foto: Egon Ligi

28. ja 29. septembril toimuvatel Eesti künnimeistrivõistlustel lähevad Olustvere maamajanduskooli kuueliikmelise esinduse ridades nagu mullugi võistlustulle Valjala valla Nuudi talu poisid Tanel ja Karl Kirst.

Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu õppemeister Elmut Lehiste ütles, et nii kolmandal kursusel õppiv Tanel kui ka aasta noorem Karl on praegu hõivatud võistluseelsete treeningutega. “Poiste tase on ikka tõusnud, aga üldpilti on hetkel raske öelda,” lausus Lehiste, kelle sõnul harjutatakse praegu ainult teatud künnielemente ja ühtegi põllulappi tervikuna veel küntud ei ole. “Kui midagi läheb nässu, vaatame, kuidas seda parandada, ja võtame uue vao,” lisas ta.

Möödunud aastal saavutas Tanel Kirst Eesti künnivõistlustel noorkündjate klassis kolmanda koha ja Karl Kirst 15. koha. “Ma usun, et neil läheb sel aastal paremini kui mullu,” rääkis Lehiste, kelle hinnangul on Taneli oskused noorema venna omadest üle ka sel aastal.

Mõlemad noormehed võistlevad noorkündjate klassis, kus võistlevad põllumajanduskoolide õpilased ja noored vanuses kuni 22 eluaastat.

Viljandimaal Olustveres peetavatel künnimeistrivõistlustel osaleb noorkündjate klassis tänavu üle kümne noore künnimehe. Kümne Eesti võistleja kõrval näitavad oma oskusi ka Luksemburgi ja Läti noorpõllumehed.

Print Friendly, PDF & Email