Pritsumeeste uus kodu (5)

Rahvatarkus ütleb, et paar korralikku kolimist on võrreldavad ühe pisemat sorti tulekahjuga. Ei tea, kas see kehtib ka pritsumeeste endi kohta. Korrektsuse huvides peab muidugi ütlema ikka päästetöötajad, kuigi sellenimelisi ametimehi jääb järjest vähemaks ja priitahtlikke pritsumehi tuleb muudkui juurde. Ja tegelikult polegi oluline, mis värvi on kass, peaasi, et ta hiiri püüab.

Kuressaares on nüüd ometi päästeteenistuse-politsei ja kodakondsusameti kauaoodatud ühishoone valmis saanud. Hetkel kõige uuem ja uhkem terves Eestis. Kergendatult võivad ohata nii uue maja töötajad ise kui ka saarerahvas, kelle turvalisus ja heakäekäik just sellest majast ja neist inimestest selles majas sõltub. Kolimised saavad selleks korraks läbi.

Hoone on suur ja tähtis ja seepärast vaatame Oma Kodu septembrinumbris ringi just maja n-ö punases, päästeteenistuse pooles. Põhitöö ehk väljakutsete vahepeal on päästjad jõudnud majja sisse kolida, mõned väiksemad detailid ootavad veel oma kohale sättimist, kuid põhiosas on maja asustatud ja sisselamine on möödunud silmnähtavate takistusteta.

Loe lähemalt värskest ajakirjast

Print Friendly, PDF & Email