Juhtkiri: Vastik argus (1)

Neli aastat tagasi kirjutas Saarte Hääl esimest korda pikemalt Saaremaa Golfi AS-i ümber põimuvatest intriigidest ja probleemidest. Nüüd võime tunnistada, et teadsime tookord vaid piskut toimunust. Miks? Sest keegi ei rääkinud. Püüti säästa linnapead ja linnavolikogu esimeest. Esimene oli vägev häältemagnet ja teine üks kohaliku koalitsiooni tugisammas. Poliitika, mis muud. Ka ei olnud niigi juba intriigidesse mähkunud ettevõttele veel ühte plekki vaja.

Vahepealse ajaga on aukudesse löödud sadu tuhandeid golfipalle. Sadade tuhandete eurodega on linn toetanud golfiettevõtet. Päris asjatu pole see vahest olnud, sest väljak on ju olemas ja mingil määral seda ka kasutatakse. Piltlikult öeldes hingitseb golfifirma hingamisaparaadi abil ja on ka siis pidevas hapnikupuuduses. Ning hapnik balloonis aina väheneb.

Kaotada pole kellelgi enam midagi. Seda vastikum on, et toona asjaga seotud inimesed on nii arad, et ei julge vastata küsimustele, mis käivad konkreetsete asjade kohta. Üks ei mäleta, teine ei taha rääkida ja kolmas vaatab ikka sõrme, kui talle kuud näidatakse. Kõige lihtsam on inimestega rääkida. Kahjuks ei saa poliitikud ikka ja jälle sellest aru.

Print Friendly, PDF & Email