Leib ja sai kallinevad (3)

Lähiajal ees seisev jahutoodete ligi 20-protsendine hinnatõus hakkab kajastuma ka Saaremaal küpsetatud saiade ja leibade hinnas.

Eesti ühe suurema teraviljatöötleja Tartu Milli müügidirektor Kalle Jaarman rääkis intervjuus Vikerraadiole, et ettevõte on otsustanud jahutoodete hindu tõsta ca 20%, kuna teravilja hinnad on võrreldes eelmise aastaga tõusnud ligi 30%.
Leivaliidu president Uno Kaldmäe märkis, et leiva- ja saiahind ilmselt 20% ei tõuse, sest jahu osakaal ei moodusta toodetest 100%. “See on nüüd iga firma otsustada, kui palju hind tõuseb. Lisaks toorainele kallineb kütus ja on ka töötajate poolne palgasurve,” ütles Kaldmäe.

Karja Pagariäri OÜ juhataja Aivo Kanemägi ütles, et Tartu Millist ei ole veel mitte mingisugust hinnainfot saadetud ja Karjas teatakse asjast samapalju, kui raadiost kuulda võis.
“Jahuhinna tõus mõjutab meid kindlasti, kuid sellest on täna veel vara rääkida,” sõnas Kanemägi. “Kui tõuseb jahuhind, tõuseb ka leivahind, see on ju selge,” lisas ta.

Saare Leib OÜ juhatuse esimees Janar Vaima ütles, et nemadki pole Tartust uut hinnakirja veel saanud, kuid vaatamata kõigele Saare Leib oma toodete hindu ilmselt ei tõsta. Vaima sõnul peavad nad tulenevalt lepingutest hinnatõstmisest teatud aja vältel ette teatama, mistõttu nad sel aastal hindu tõsta ei saa.

Print Friendly, PDF & Email