Saaremaa kriisikomisjon plaanib uut suurt õppust

Lääne-Eesti regionaalse kriisikomisjoni Saaremaa territoriaalne kriisikomisjon arutas eilsel istungil uue suure kriisiõppuse korraldamist, mis peaks toimuma juba järgmise kuu algul.

Kriisikomisjoni esimees, Saare maavanem Kaido Kaasik ütles Saarte Häälele, et komisjoni liikmed arutasid põhjalikult läbi augusti alguses Saaremaal toimunud suure õlireostuse õppuse. Niisamuti keskenduti juba 4. oktoobril kavas olevale järgmisele suuremat sorti õppusele. Siis mängitakse läbi olukord, kus Saare maakonnas puudub mitme päeva vältel elekter.

“Kuidas me sellisel juhul suudame infot edastada ja kõik sellised praktilised küsimused,” sõnas maavanem. Kindlasti on kavas kohale kutsuda kõigi kohalike omavalitsuste kriisikomisjonide esimehed, et arutada, kuidas sellises olukorras kohalikke elanikke teavitada. “Viimati oli selline olukord meil aastal 2005, kui elekter oli terve päeva ära,” tõdes Kaasik.
Eilsel koosolekul tuli jutuks ka see, et maakonna kriisikomisjon käis hiljuti Šveitsis ning ühtlasi see, et šveitslased on vastuvisiidile kutsutud just oktoobri alguseks.

“Saame kasutada ka nende kogemusi ja nõuandeid, sest neil juhtub selliseid asju rohkem,” lisas maavanem. Õppus toimub Kaido Kaasiku sõnul uues politsei- ja päästeteenistuse majas.

Print Friendly, PDF & Email