Rahvastik vähenes vaatamata positiivsele iibele (3)

Tänavu augusti jooksul vähenes Saare maakonna elanike arv rahvastikuregistri andmetel 27 inimese võrra ning seda isegi vaatamata napilt positiivsele iibele – maakonnas registreeriti augustis 34 sündi ja 33 surma.

Saare maavalitsuse andmeil oli rändesaldo seevastu selgelt negatiivne: maakonda registreeris oma elukoha 61 inimest, uus elukoha aadress väljaspool maakonda tekkis registrisse aga maakonna 89 endisel elanikul.

2012. aasta kaheksa esimese kuuga on Saare maakonna elanike arv vähenenud 172 inimese võrra. Eelmise aasta sama perioodi näitaja oli sootuks vastupidise märgiga – 2011. aasta kaheksa kuuga suurenes maakonna elanikkond 16 inimese võrra.

Kuressaare linna elanike arv langes augustis esmakordselt rahvastikuregistri eksisteerimise aja jooksul alla 14 500 inimese. Augusti lõpu seisuga on Kuressaares registri andmeil 14 498 elanikku. Võrdluseks: 1979. aasta rahvaloendusel loendati tolleaegses Kingissepa linnas 14 207 elanikku, 1989. aasta rahvaloendusel saadi Kuressaare linnas kokku 16 166 elanikku.

Üleüldse on Saare maakonnas augustikuus toimunud rahvastiku muutuste järel registreeritud 35 408 inimest.

Print Friendly, PDF & Email