Kuressaare haigla püüdis oma töötajad ühispildile (fotod) (1)

Kuressaare haigla püüdis oma töötajad ühispildile

SINA SEISA SINNA! Piltnik Andi Roost juhendas 124 meditsiinitöötajat haigla trepile just õigetesse kohtadesse seisma. Foto: Sander Ilvest

Eile pidulikult oma vastrenoveeritud peatrepi, fuajee ja radioloogiaosakonna avanud Kuressaare haigla jaoks oli päev oluline veel ühel põhjusel – ühispildile jäädvustati rohkem kui pool vahetuse töötajaist.

Eile veidi enne kella kaht päeval oli Kuressaare haigla värskenduskuuri saanud peatrepi ees vilgas sagimine. Sätiti soenguid, kohendati rõivaid – kõik ikka selleks, et fotograaf Andi Roosta tehtaval ühispildil hea välja näha. Suurele ühispildile järgnesid väiksemad grupipildid.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimehe Viktor Sarapuu sõnul oli ühispildistamise näol tegemist lausa ajaloolise sündmusega – nii palju töötajaid (124) pole kunagi ühisfoto tarvis üles võetud.

Sarapuu tunnistas oma heameelt Korberi OÜ renoveeritud peatrepi ja AS-i EBC Ehitus poolt uuendatud sissekäigu üle, mille kohale on kinnitatud silmatorkav kiri “Kuressaare haigla”.
Uus on valgustus, lisatud on uued käsipuud, invatrepil on muudetud kallakut ja toodud käsipuud trepil liikujale lähemale kui varem.

Nagu öö ja päev

“Enne oli ratastooliga inimesel invatreppi kasutada pea võimatu,” märkis Viktor Sarapuu.
Varasemad katkised plaadid on asendatud libisemiskindla harjatud betooniga. Haigla külastajate tarvis on aga pingid, kus jalgu puhata.

Hoonesse sisenejaid-väljujaid lasevad läbi iseavanevad uksed. Valgetes-oranžides toonides fuajee värvilahenduse autor on Anne Olop Neli Disain OÜ-st, projekti teostas AS EBC Ehitus. Fuajee seintel on juba mitu kunstiteost, suurem osa seinu on aga alles tühjad.
Juba radioloogiaosakonna koridor on tundmatuseni muutunud. “Nagu öö ja päev,” kostab pidulikule avamisele kogunenud meedikute seast võrdlus.

Veidi on üksuses muudetud ka ruumilahendust, patsientide jaoks on koridori rajatud aknaga registratuur.
Sarapuu sõnul on tal suur heameel selle üle, et tänu üksuse renoveerimisele paranesid radioloogiaosakonna töötajate olmetingimused. Kliiniku ülemarsti kabinet võimaldab aga nüüdsest pidada ka uuringute-teemalisi konverentse, milleks seni kohta polnud.
“Tulemus on ilusam ja mugavam nii patsientidele kui ka meie oma töötajatele,” leidis Sarapuu.

Töötajatel hea meel

“Meie oleme rahul,” hindas uue näo saanud osakonda ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku ülemarst Toomas Tuuling. “Kõige tähtsam, et personali jaoks on nüüd normaalsed tingimused loodud. Ja ehk tulevad patsiendidki siia meelsamini.”
Osakonna üldehitustööd tegi OÜ Arens Ehitustööd, ripplaed Selektiiv OÜ, nii fuajee kui ka üksuse põrandad aga EPO Proff Põrandad.

Nii treppi, fuajeed kui ka radioloogiaosakonda hõlmava projekti autor on OÜ Kommunaalprojekt. Renoveerimistööd läksid maksma ligi 100 000 eurot haigla omavahenditest.
Viktor Sarapuu sõnul pole hoone renoveerimine sugugi lõppenud – oma järge ootab naistenõuandla avamine, mille tarvis remonditakse ruumid radioloogiaüksuse kõrval.

“2013. aastal loodame töödega siin tiivas ühele poole saada, et polikliiniku osa siia tühjaks kolida,” rääkis haigla juht. “2014. aastal on kavas käsile võtta vana polikliiniku osa, mis praegu on väga haledas seisus. Sinna tuleb korralik perearstikeskus, eakate kodu ja rehabilitatsioonikeskus.”

Print Friendly, PDF & Email