Kaali kraatrist Läänemere imet ei saa (3)

Juuni alguses alanud turismialase hindamisvõistluse “Läänemere piirkonna kuus imet” teise vooru jõudnud Eestist pärit kandidaatidest jäi konkurentsi vaid kolm: Eesti laulupidu, Tallinna vanalinn ja Tartu Jaani kirik. Kaali meteoriidikraater, Hiiumaa tuletornid ja Soomaa rahvuspark kukkusid selleks korraks konkurentsist välja.

Laupäeval lõppenud poolfinaalis osales ühtekokku 33 kandidaati, kellest finaali pääses 16 enam hääli saanut. Kaali meteoriidikraater jõudis koguda hääli nii palju, et platseerus alles 26. kohale.

Endiselt kandideerivad Läänemere piirkonna imeks paigad ja hooned Rootsist, Poolast, Soomest, Saksamaalt, Taanist, Leedust ja Venemaalt. Täielikult kukkus konkurentsist välja nt Läti. Kandidaadid on jagatud kahte kategooriasse: loodus- ja kultuuripärand.

Võistluse eesmärk on tugevdada Läänemere piirkonna ühist identiteeti ja muuta see piirkond turismisihtkohana atraktiivsemaks. Võitjad selguvad 8. novembril Sopotis.

Print Friendly, PDF & Email