Maanteeamet uurib, mida arvavad inimesed püsiühendusest (35)

Maanteeameti andmeil on käimas nende endi tellitud rahvaküsitlus Saare maakonna ning mandri vahelise püsiühenduse kohta, küsitluse läbiviimise tähtaeg on 16. september.

Ameti avalike suhete peaspetsialisti Allan Kasesalu sõnul on neil võimalik püsiühenduse küsitlusega seonduvast lähemalt rääkida alles pärast tähtaja kukkumist. Ta märkis, et elanike ja ettevõtjate hulgas läbiviidava küsitlusega uuritakse üldist meelsust püsiühenduse edasise arendamise suhtes ning paranenud parvlaevaühenduse tingimustes. Küsimused puudutavad praegust parvlaevaühendust ja selle kvaliteeti, samuti seda, kas ja millist püsiühenduse alternatiivi eelistakse ning kuidas mõjutaks püsiühenduse rajamine liikumist Saare maakonna ja Mandri-Eesti vahel.

Veel uuritakse rahvaküsitlusega, milliseid positiivseid ja negatiivseid mõjusid võiks püsiühenduse loomine maakonnale kaasa tuua, aga ka seda, kui palju ollakse valmis väina ületamise eest tulevikus maksma.

Ettepaneku saarlaste seas rahvaküsitlus läbi viia tegi tänavu talvel maanteeametile Saare maavanem Kaido Kaasik, kelle hinnangul annaksid selle tulemused objektiivse pildi saarte elanike meelsusest Suure väina ületamise osas.

Maanteeameti planeeringute osakonna peaspetsialist Villu Lükk on Saarte Häälele varem kinnitanud, et kohaliku referendumi tulemus on valitsusele otsuse langetamisel kindlasti väga oluline. Seni on Muhu saare ja mandri vahelise püsiühenduse erinevatele uuringutele kulunud ligi kaks miljonit eurot ehk ligi 30 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email