Legendaarne ajalooõpetaja läks pensionile (30)

Legendaarne ajalooõpetaja läks pensionile

OMA KAUNIS AIAS: Vilma Kuiger jäi paar nädalat tagasi fotole oma koduaias, mis tunnistati Kuressaare üheks kauneimaks aiaks aastal 2012. Foto: Egon Ligi

Kuressaare gümnaasium saatis 1. septembril pensionile ühe oma legendi – ajalooõpetaja Vilma Kuigeri. Õpetaja, kel on Orkutis oma fänniklubi motoga “Kel Kuigeri õpetust pole olnud, see elu pole näinud!”.

“Mis ma siin teen? Tegin koolis oma kapid tühjaks ja nüüd ma neid pabereid kodus sorteerin,” rääkis lugupeetud pedagoog eile hommikul, kui tal üle pikkade aastakümnete kooli enam asja polnud. Koolitööd on Kuiger teinud täpselt 51 aastat – 10 aastat Tiirimetsas ja siis edasi juba linna keskkoolides. Kuressaare gümnaasiumi ajalooõpetaja on Vilma Kuiger olnud selle kooli algusest peale, seega 34 aastat.

“Vaatan, kui palju on aastate jooksul tööd tehtud, kui palju materjali kogutud ja ümber töötatud. Nüüd pole nendega muud teha kui ära hävitada.” Õpetaja hääles on veidike nukrust. Ütleb, et muidugi on kahju, sest mõnes mõttes jäi töö ju pooleli. Olid tal ju käes väga head klassid, kuid aastaid on juba 71 ja tervis pole ka enam kiita.

Tarkusepäeval toimus Kuigeri pidulik ärasaatmine. Koos oli kogu kooli kollektiiv, öeldi hulk kauneid sõnu, anti palju lilli…

Vilma Kuigeri sõnul on tal selles koolis olnud kuus-seitse päris oma lendu.

“Mul on kuidagi nii hästi juhtunud, et mul on head klassid olnud, kellega pole suuri probleeme olnud,” rõõmustanud Vilma Kuiger pidulikul koosviibimisel, mispeale kooli direktor Toomas Takkis sõnanud: “No sa oled ise selle heaks palju ära teinud ka!”

Oma lastega käib klassijuhataja Kuiger läbi siiamaani. Veel eile vaadanud, et tuleval aastal on ühe tema klassi kokkutulek ja 2014. aastal tervelt kolmel lennul – ühel saab lõpetamisest 10 aastat, teisel 15 ja kolmandal 25.

Kui küsin, mis on õpetaja töös kõige tähtsam, jääb Vilma Kuiger pisut mõttesse: “Oh jumal! No mis ma oskan öelda? Vaata, õpetajal peab olema kannatlikkust, taktitunnet, järjekindlust ja mõistvat suhtumist lastesse.”

Print Friendly, PDF & Email