Meelis Laidost sai jäähokiliidu peasekretär (1)

Meelis Laidost sai jäähokiliidu peasekretär

UUS JUHT: Meelis Laido vahetab uues ametis välja jäähokiliidu senise peasekretäri Riho Sooniku. Foto: arhiiv

Eesti jäähokiliidu uueks peasekretäriks valiti seitsme kandidaadi seast Saaremaa juurtega Meelis Laido.

“Nagu mulle hokiliidust kolmapäeval öeldi, osutusin peasekretäri kohale valituks teises voorus seitsme kandidaadi seast salajasel hääletusel,” ütles uude ametisse sisseelav Meelis Laido Saarte Häälele.

Laiale avalikkusele eelkõige pillimehena tuntud mees põhjendas enda sidumist jäähokiga oma olemusega. “Olen kogu elu tundmatus kohas vette hüppaja olnud,” sõnas ta muiates. “Minust sai tegelikult konservatooriumi lõpetamise järel flöödimängija, aga üle kümne aasta juhtisin laevafirma Silja Line Eesti esindust, seejärel vedasin Soome riikliku teedeehituse tütarfirmat. Suhteliselt küpses eas õppisin väikelaeva juhtima ja hakkasin karti sõitma ning eks Laur Teäre projektki ole selline pöörane ettevõtmine.”

Varasem kokkupuude jäähokiga on Laidol sarnane enamiku nõukogude ajal üleskasvanud inimestega – teleri vahendusel NSVL-i hokimeeskonnale kaasaelamine. Siiski on rikkaliku ametipagasiga mees kord elus ka täismõõtmetes jääplatsile hokilitrit taga ajama sattunud. “See juhtus ansambli Apelsin ühel esinemisel Venemaal, kus saime bändimeestega täisvarustuse selga ja mängisime kohaliku meeskonnaga.”

Kuidas mäng toona lõppes, Laidole ei meenunud, küll tõestab ainsat hokimängukogemust pilt koduses fotoalbumis.

Print Friendly, PDF & Email