Saaremaa lihatootjatel pole Otepää tööstusega mingit pistmist (13)

Saaremaa lihatootjatel pole Otepää tööstusega mingit pistmist

RETROKUJUNDUS: Otepää Lihameistrite kaubamärgi kujundus on Otepää lihatööstuse Edgar omast erinev nii värvide kui ka kujunduse ja olemuse poolest. Lihameistrite pakendite puhul on tegu retrostiilis tootekujundusega. Foto: repro

Eilses Postimehes ilmunud väited, nagu oleksid Saaremaa lihatootjad Otepää nime kaaperdanud ja üritanud sealset kohalikku lihatööstust omandada, ei vasta tõele.Postimehe artiklis mainitud Otepää Lihatööstus Edgar OÜ, mis tõesti asubki Otepääl, ja kevadel turule tulnud Otepää Lihameistrid OÜ, mis on registreeritud Tartus, on erinevad ettevõtted ja keegi kedagi ära ostnud ega pankrotti ajada üritanud pole.

Samuti pole viimasel otseselt suurt seost Saaremaa lihatööstusega. Otepää Lihameistrid OÜ on täiesti seaduslikul alusel registreeritud kaubamärk.

Üllatavalt ründav

Saarte Häälele ütles OÜ Saaremaa Lihatööstus juhatuse esimees Kristjan Leedo, et Postimehes ilmunud artikkel oli üllatavalt ründav, asjasse puutumatuid seoseid loov ja sisuliselt ka vale.

Tõsi, Otepää Lihameistrite üks osanikest on Kristjan Leedo ja selle juhatuse liige Maria Kaseorg on samuti Saaremaalt. Otepää nime oma toodetel kasutada pole aga keelatud kellelgi. Näiteks on Saaremaa nime oma toodetel kasutanud isegi Leedu juustutootjad.

Pealegi on Otepää Lihameistrite tooted välja töötatud koostöös peakokk Jorma Riivaldiga, kes on Kristjan Leedo sõnul elupõline otepäälane. Leedo kinnitusel teevad nad väga tihedat koostööd tootearenduses ning samuti käib töö juba järgmise aasta suvehooaja uute toodete osas.

“Meie väljatöötatud toodete retseptuurid on ainulaadsed ja kõiki meie tooteid, mis tulevikus plaanis on, ei ole võimalik tänases situatsioonis Eestis toota ainult ühes lihatööstuses, seetõttu valmivadki need üle Eesti,” selgitas Kristjan Leedo.

Otepää Lihameistrid OÜ ei ole tema kinnitusel kunagi tahtnud osta Otepää lihatööstust Edgar. Lisaks on Otepää Lihameistrite kaubamärgi kujundus lihatööstuse Edgar omast erinev nii värvide, kujunduse kui ka olemuse poolest, mistõttu ei ole tarbijaid kuidagi eksitatud.

Täies elujõus firma

“Otepää Lihameistrid on täiesti tegutsev ja täies elujõus ettevõte. Meie toodete turustaja nii Eestis kui ka Soomes on AS Pinus, millel on väga hea logistika üle Eesti,” rääkis Kristjan Leedo, kinnitades, et nende tooted on turul väga hästi vastu võetud ja müük on olnud edukas.

Esimesed partiid on müüdud ka Soome, kus nõudlus on samuti kasvav. “Tahame Eesti rahvale pakkuda uue kaubamärgi näol midagi erilist, et poodides oleks olemas veel üks Eestis toodetud toidu kaubamärk, mida ostes saab alati kvaliteedis ja toodete parimas maitses kindel olla,” märkis ta.

Print Friendly, PDF & Email