Leisi keskkoolis on nüüd gümnaasiumijuhataja

Leisi keskkooli kodulehelt võib näha, et kõikide gümnaasiumiosa klasside klassijuhataja on õpetaja Kelly Erin-Uussaar. Kooli direktori Tõnu Erini sõnul on tegemist kodulehekülje apsakaga, kuid päris vale see ka pole.

Nimelt ei ole Leisi keskkoolis sellest õppeaastast enam gümnaasiumiosas klassijuhatajaid. “Meil ei ole gümnaasiumis nüüd klassijuhatajat, on gümnaasiumijuhataja,” ütles Erin. Sarnane süsteem on ka Kuressaare gümnaasiumis, kus tavamõistes klassijuhatajaid gümnaasiumiosas enam ei ole. “Gümnaasiumis on klassijuhataja ikkagi pigem koordinaator, kes kontrollib kohalolekut,” selgitas Erin. “Põhikoolis on klassijuhataja kasvataja, käehoidja ja moraalilugeja ja teab kes veel.”

Osaliselt läks Leisi keskkool säärasele süsteemile üle juba eelmisel aastal, kui Erin-Uussaarel oli juhendada 10. ja 11. klass. Nüüd pandi lihtsalt üks klass juurde. Kogu gümnaasiumiosas õpib Leisi keskkoolis 35 õpilast.

Direktori sõnul väheneb Leisi keskkoolis ju ka klasside arv ja seetõttu tuleb pikemalt ettepoole vaadata.

“Järgmisel aastal on tal jälle kaks ja siis üks klass ja lõpuks polegi enam midagi,” ütles Erin.

Tõnu Erini sõnul annab asjade selline korraldus ka kokkuhoidu. “Valitsuse kuri plaan põhikooli ja gümnaasiumi raha lahutada tingib karmi kokkuhoiu. Meie 35 gümnasisti ei too vajalikku pearahasummat kokku ja gümnaasiumiosas on palgaraha puudujääk pea 50%,” selgitas direktor.

Print Friendly, PDF & Email