Risto Härmat astus Fidžil kohtu ette

Riigireeturi põgenemisele kaasaaitamises süüdistatav saarlane Risto Härmat astus eile Fidži pealinnas Suvas kohtu ette, kuid istung kestis süüasja osaliste nappuse tõttu vaid tunni, vahendas BNS Fidži riiklikku ringhäälingut FBC.

Kohtuistung kestis vaid tunni, kuna istungile kutsutud riiklikest tunnistajaist ilmus kohale vaid üks. Kohtunik Mohammed Saneem katkestas seetõttu istungi ja määras järgmise istungi ajaks tuleva nädala esmaspäeva.

Fidži võimud pidasid riigireeturi abistamises süüdistatava Risto Härmati kinni juba mullu mais, kuid süüasja arutelu algas alles suve lõpus. Protsessi algusaega on erinevatel põhjustel korduvalt edasi lükatud. Fidži võimud süüdistavad Härmatit riigireetmises süüdistatava kolonel Tevita Uluilakeba Mara põgenemisele kaasaaitamises.

Süüdistuse järgi viis Härmat kolonel Mara oma paadiga Fidžilt Tongale. Võimud süüdistavad Marat rahva mässule õhutamises ja 2006. aastal sõjaväelise riigipöördega võimule tulnud hunta kritiseerimises ning nõuavad Tongalt Mara välja-andmist, kuid on seni saanud eitava vastuse.

Print Friendly, PDF & Email