Lähenev kooliaasta arvudes

Saare maakonnas läheb tänavu I klassi 297 last. Kõige rohkem vastseid koolijütse on Kuressaare gümnaasiumis, kus kolmes paralleelis asub õppima kokku 72 õpilast.

Kahe esimese klassiga alustavad Saaremaa ühisgümnaasium (52 õpilast) ja Kuressaare vanalinna kool (41 õpilast). Orissaares läheb esimesse klassi 17 last, Leisis 16 ja Kärlal 15. Kõige vähem õpilasi alustab tänavu I klassis Ruhnus (1), Kaalis (3), Mustjalas (5) ja Kihelkonnal (5). Õpilaste nimekirjad avaldab Saarte Hääl 1. septembril.
Gümnaasiumide kümnendates klassides jätkab tänavu haridusteed 198 õpilast: Kuressaare gümnaasiumis – 83, Saaremaa ühisgümnaasiumis – 79, Orissaare gümnaasiumis 21, Leisi keskkoolis – 15.

Täiskasvanute gümnaasiumi õpilaste täpne arv selgub septembrikuu jooksul. Eilse päeva seisuga jätkab selles koolis oma õpinguid pisut alla 200 õpilase.
Ametikoolis on selle nädala alguse seisuga õppima asumas 169 põhikoolijärgsete ja 151 gümnaasiumijärgsete erialade õpilast. Vastuvõtt kooli alles käib ja paljudele keskharidusejärgsetele erialadele (tekstiilitöö, kokk, rõivaõmblemine) soovivad õppima asuda just täiskasvanud inimesed.

Tänavu on Saare maakond saanud ka seitse uut pedagoogi. Kuressaare gümnaasiumis hakkab eesti keelt ja kirjandust õpetama Kristi Leepere, Kärla põhikoolis alustab kunsti- ja ajalooõpetajana Jaanika Kask, Valjala põhikoolis eripedagoogina Triinu Nelis, Kahtla lasteaed-põhikoolis logopeedina Anna-Liisa Ratas ja Kuressaare ametikoolis sotsiaalpedagoogina Kristi Raudsepp. Kuressaare lasteaiad said juurde kaks lasteaiaõpetajat: Daile Kiil läheb Ristiku lasteaeda ja Hanna Tiirik Pargi lasteaeda.

Print Friendly, PDF & Email