Kuhu minna

KOLMAPÄEV, 29. august

KINO
Divas kl 18 seiklusfilm “Lumivalgeke ja kütt”. Pilet 4 €.

Kuressaare kuursaali Kuu-Kinos kl 22 romantiline draama “Vuosaari”.
Aku Louhimiehe urbanistlik armastusfilm uurib õnneliku elu võimalikkust kaasaeges linnakeskkonnas, mille tempokas ja pingelises rütmis kipub inimene ligimese unustama.
Soome autorikino noorema põlvkonna olulisima režissööri Aku Louhimiehe mitmest omavahel põimuvast loost koosnev energiline ja emotsionaalne “Vuosaari” on nagu metrooliini viimane peatus – siin lõpevad ja algavad lood.
Filmis teeb suurepärase rolli Lenna Kuurmaa ja näha saab teisigi eesti näitlejaid – Jekaterina Novosjolova, Kristjan Sarv ja Reginleif Trubetsky.
Kuu-Kino näitab filmi viimast korda sel suvel. Pilet 3 eurot.

ÜRITUS
Kuressaare linnuse roosas saalis kl 16 vestlusring “Saaremaa muinsuskaitse selts 25”. Pakutakse kohvi ja kooki endistele ja tulevastele muinsuskaitsjatele.

TANTS
Club Privilege’is pidu hommikuni.

NELJAPÄEV, 30. august

KINO
Divas kl 18 seiklusfilm “Lumivalgeke ja kütt”. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 4 €.

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.

Divas Hello! Summer! Hooaja viimane! DJ Peeter Kukk.

Club Privilege’is noortepidu 16+ Priva Live: The Natives.

SPORDI EELTEADE

Saaremaa I–V kl noorte jalgpalliturniir TIPA-TAPA 2013

30 aasta tagust algatust edasi viiv noorte jalgpalliturniir Tipa-Tapa 2013 annab koostöös Saaremaa spordiliiduga lisaks oma traditsioonilistele auhindadele välja ka Saaremaa saalijalgpalli D-kl meistri austava tiitli.
Algselt küll TipTap-nime kandnud ja muruväljakutel toimunud üritus sai oma ristsed juba aastal 1983. Pärast erinevaid korraldajaid, turniirisüsteeme ja vaheaastaid võttis selle omanäolise jalgpalliturniiri korraldamise 2008. a oma hooleks MTÜ Saaremaa JK aaMeraaS.

Kooliaeg on kohe algamas ja algamas on ka järjekordne Tipa-Tapa, millest osavõtu kinnitamist ootame kõikidelt koolidelt aadressil info@saaremaajk.ee, margus.kuusk@leisijk.eu, et saaksime mängude graafikud ja ajakavad aegsasti paika panna. Seniks aga tublit harjutamist ja peatse kohtumiseni!

I etapi mängud: 10. okt kl 10 Salme põhikooli saalis (Lääne tsoon). 11. okt kl 10 Valjala põhikooli saalis (Ida tsoon).
II etapp: 6.–7. veebruar 2013 (mõnes osalevas koolis).
Finaal: 25. aprillil kl 10 Orissaare spordihoones.

Andre Käen


TEATRI EELTEADE

Esmaspäeval, 17. septembril ja teisipäeval, 18. septembril kl 19 Kuressaare linnateatris Rakvere teatri külalisetendus – Martin McDonagh’ “Leenane’i kaunitar”.

Tõlkinud Erkki Sivonen. Lavastaja ja muusikaline kujundaja Üllar Saaremäe. Kunstnik Mae Kivilo. Osades Ines Aru, Ülle Lichtfeldt, Mait Joorits ja Velvo Väli.

Iirimaal öeldakse, et kui astelhernes enam ei õitse, on suudlemise aeg möödas. Visa hingega astelhernes õitseb aga varakevadest hilissügiseni. Mägises ja karmis Iiri külakeses elav Maureen on neljakümne aasta jooksul suudelnud vaid kahte meest. Tema ema Magi arvates on sedagi liiga palju. Maureen’i ja tema seniilsust teeskleva ema suhted pannakse proovile, kui nende ellu ilmub tütrele armastuselootust pakkuv mees.

Pilet 12/9 eurot. Piletid müügil Piletimaailmas. Kuressaare linnateatri kassa on 2. septembrini suletud.

TEATRI EELTEADE

Teisipäeval, 18. septembril kl 11 ja kl 14 Kuressaare kultuurikeskuses Rakvere teatri lasteetendus “Tuhkatriinu”.

Vana armsa “Tuhkatriinu” muinasjutu on lavale toonud Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt. Sedapuhku toimub tegevus ühes väikeses mereäärses linnakeses, kus üks tüdruk kaotab oma ema. Linnakeses, kus kuningapoeg ei tahagi valitseda, vaid hoopis lennukiga ringi sõita. Seal on võõrasema, kes usub, et inimene saavutab kõike, mida vaid tahab. On tema tütred, kes tahavadki kõike saada. On haldjas, kes tuleb appi siis, kui on tõesti nõnda raske, et enam ei jaksa. Ja on muidugi õnn, kes kogu selle mässu keskel vaikselt ootab ja loodab, et ta lõpuks ära tuntakse. Sest kui juba õnnetus ei hüüa tulles, siis õnn ei hüüa hoopiski. Õnn tahab meid õnnelikuks teha. Lavastaja Toomas Suuman. Kunstnik Kristi Leppik. Tuhkatriinu osas Natali Lohk, teistes osades Silja Miks, Marin Mägi, Liisa Aibel, Helgi Annast, Margus Grosnõi, Indrek Apinis, Maarika Mesipuu.

Pilet 5 eurot.

Print Friendly, PDF & Email