Juhtkiri: Nagu sina külale, nii küla sinule

Metsküla külaseltsi esimees Rein Olesk, tema kaasa Tiina ja nende lapsed on tosin aastat tagasi mandrilt tulnutena osanud võita saarlastest külaelanike poolehoiu oma aktiivse hoiaku ja ideedega ning ürituste korraldamisega. Uues elupaigas on nad külaelanikele pakkunud just seda, mida Saaremaa kaunis rannalähedases metsakülas oodati.

Talgud külaplatsi rajamiseks-korrastamiseks, spordipäevad, seltsimaja renoveerimine, küla kokkutulek, “Avatud külaväravad”, laulukoori asutamine…

Nagu sina külale, nii küla sinule. Eile kiitis aktiivset peret nende koduküla, kiitis üleriigiline külaliikumine, kohal käisid regionaalminister, maavanem ja vallavanem, Saaremaa Kodukandi juht ja ajakirjanikud.

Paavli pere näite varal võib kummutada saarel ja mandrilgi käibele läinud väite, et saarlased ei võta mujalt tulnut kergesti omaks. Võtavad küll, kui külla elama asunud inimesed ise ennast uhkeks ei pea, kui nad leiavad naabrite ja kogu külaga ühise keele, kui toovad külaellu uusi värve ja tuuli. Oleskid on seda suutnud ja küla, ka üleriigiline külaliikumine on seda märganud. Tegusad inimesed pole küladest kuhugi kadunud.

Print Friendly, PDF & Email