Mees, kes taltsutab kiireid autosid (4)

RALLIÄSSAD: Vello Õunpuu (paremal) tahab Saaremaa ralliga oma sportlasekarjäärile punkti panna. Aarne Timusk (vasakul) aga seekord temaga ei sõida. Kes Vellole kaardilugejaks tuleb, on üllatus. Foto: erakogu

Uudis rallifännidele – Vello Õunpuu (62) on tagasi! Ralliässaks, rallilegendiks ja isegi Eesti andekaimaks rallisõitjaks tituleeritud mees on lubanud pärast pikki aastaid osaleda taas Saaremaa rallil. Varem on Õunpuu selle ralli kolm korda võitnud. Saab näha, millega ta seekord üllatab.

Vello Õunpuu ise kinnitab, et tema ei tule siia võitma. “Ma olen realist. Kui tänapäeva noored rallimehed sõidavad, siis on selge see, et ma kaotan neile. Meestel on käsi lahti ja mina, kes ma pole rallistardis olnud üle kahekümne aasta, olen vanemaks saanud ja kõvasti ettevaatlikumaks muutunud.”

Sellest on 27 aastat, kui Õunpuu, kes oli siis oma sportlasekarjääri tipul, sunniti Moskva korraldusel n-ö rongilt maha astuma. “Nüüd tahan ise sellele punkti panna,” ütleb ta.
Algselt soovitanud sõbramehed Vellole sõita 45. Saaremaa rallit VIP-autol, st sõidutada sponsoreid ja muid tähtsaid tegelasi. Õunpuu ei nõustunud. “Sellega ei viitsi ma küll jamada. Kui sõidan, siis ainult aja peale!” jäänud ta enesele kindlaks.

Eurostauto saarlasest müügimees Janek Mõik oli see, kes sõnasabast kinni võttis. Ikkagi põnev tuua rallilegend uuesti rajale! Soomest leiti sobiv Mitsubishi EVO-3, mille ümberehitamine parajasti käib. Kes Vellole kaardilugejaks tuleb, seda ta veel ei avalikusta. Ütleb, et las olla üllatus.
Kui pere kolis Kuressaares Pihtla teele, oli otse üle tee tolleaegne autobaas nr 11. Nii veetis poiss pärast koolitunde pikki tunde garaažis, kus mehed mootoreid remontisid. Kuna ema kasvatas poissi üksi ja iga kopikas oli seetõttu arvel, tuli noorukil pärast põhikooli lõppu tööle minna. Edasi õppis ta õhtukoolis.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email