Lambakasvataja Koit Kull kandideerib aasta põllumeheks

ŽÜRII PALGE EES: Koit Kull esitleb oma valdusi konkursikomisjoni liikmetele (vasakult) Raul Rosenbergile, Aivar Viidikule ja Avo Samarüütelile. Foto: erakogu

Üle-eestilise konkursi “Aasta põllumees 2012” kandidaadiks on Saaremaalt tänavu esitatud lambakasvatusettevõtte Saaremaa Ökoküla tegevjuht Koit Kull.

“Selle mehe silmist on näha, et ta ajab Saare asja, ja selles ökokülas, mis me nägime, on Saare asi edasi antud selles kõige ehedamas ja paremas võtmes,” ütles AS-i Saaremaa Ökoküla valdustega tutvumas käinud aasta põllumehe konkursi žürii esimees Are Selge.

“1700 lammast, elu näinud mees parimas eas, välismaal õppinud, motiveeritud,” loetles Selge tänavuse Saaremaa kandidaadi plusse. “Kirge, kõike seda, mida ettevõtjale vaja, on selles mehes olemas. Tõsine põllumees,” jätkas ta.
Konkursi “Aasta põllumees 2012” žürii külastas Saaremaa Ökoküla Lümandas asuvat lambalauta ja Lahekülas asuvat kinnisvaraarendust sel neljapäeval.
Are Selge sõnul pakkus nähtu neile väga positiivse üllatuse, sest ei Saaremaa Ökokülast ega Laheküla kandist žürii liikmed varem midagi suurt ei teadnud. “Siia tulles mõtlesime, et eks vaatame, aga see, mis nägime, oli väga muljetavaldav,” kinnitas ta.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email