Kuhu minna

LAUPÄEV, 25. august

ÜRITUS
Pihtla vana vallamaja juures (vihma korral sees) naiskodukaitse Pihtla jaoskonna 2. koolialgusetäika. Tule ostma, müüma, vahetama! Alaealistel vajalik vanema kirjalik nõusolek. Kl 12–13 saab õpitoas spreivärvidega riideid kujundada. Võta kaasa hele riideese.
Kuressaare ametikoolis vilistlaste kokkutulek. Kl 11 registreerimine fuajees.
Panga pangal kl 21 heategevuslik muinastulede õhtu Kuressaare väikelastekodu laste koolimineku toetuseks. Võta kaasa tõrvikud, küünlad. Avatud puhvet. Musitseerivad Laur Teär ja Meelis Laido.
Raiekivi säärel kl 21.30 muinastulede öö lõke.
Muhu muuseumis kl 18 õhtu lõõtsalistega. Esinevad Muhu tublid akordioni- ja karmoškamängijad ning Aleksander Sünteri pereansambel. Pilet 1.50.
Koguva sadamas kl 20 muinastulede öö lõke ja kontsert. Esineb Estonian Voices. Kava on n-ö seinast seina – poppi, folki ja džässi. Pilet 7 eurot, eelkooliealistele tasuta.
Lõunaranna sadamas kl 20 sadama hooaja lõpupidu, lõkkeõhtu.
Sääre tuletorni juures kl 21.30 muinastulede öö.
Laevnina rannas muinastulede öö lõke. Kogunemine kl 20. Räägitakse mereäärse tulede süütamise ajaloost, lauldakse merelaule. Esinevad Mari Visnapuu torupillil ja kanneldajad. Pakutakse sooja teed ja suupisteid. Tuli süüdatakse kl 21.30.
Lümanda vallas Kotlandi külas Tõnuma ninal kl 21 muinastulede öö lõke. Täpsem info Soondi Lindalt, tel 45 70 311.
Karala külamajas kl 13 keraamikakursuse esimene kokkusaamine. Juhendajad Sirje Kuuskmann ja Erko-Rasmus Servet. Eelregistreerimine ja info Kaja Juulikult tel 56 627 840, kajajuulik@gmail.com. Osalustasu 10 eurot. Osavõtja valmistatud esemed jäävad talle endale.
Ohessaare suvekohvikus kl 18 Sõrve laulude laulmine. Sõrve meesansambli liikmed Leo Tiri ja Endel Kumm ootavad kõiki huvilisi koos Sõrve laulusid laulma. Lugulaulud pärinevad Sõrve laulikust, seega, kel on see olemas, võtku kaasa. Kohapeal jagatakse ka laululehti.

TANTS
Divas ML Autoservice kutsub: Amigos night. Pöörase ja energiast pakatava trummi-sõuga vallutab lava Märt Tomson. Gaasi annavad DJ Mikk Saarela ja Lillimägi.
Kapteni kõrtsis ansambel Kontrast.
Kodulinna lokaalis DJ Alver Raaper.

SPORT
Kaarma vallas Tõrisel kl 14 Tõrise triatlon.

 

PÜHAPÄEV, 26. august

KINO
Divas kl 18 “Lumivalgeke ja kütt”. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 4 €.
Kuressaare kuursaali Kuu-Kinos kl 22 draama “Lahkuminek”. Pilet 3 €.

KONTSERT
Kuressaare lossipargi kõlakojas kl 18 Kuressaare Suvemuusika viimane kontsert: Aseri orkester ja Uku Suviste.
Kuressaare kuursaalis kl 20 Estonian Voices. 2010. aastal loodud uus suurepärane vokaalansambel esineb järgmises koosseisus: Kadri Voorand, Mirjam Dede, Mikk Dede, Arno Tamm, Maria Väli ja Aare Külama. Esitatakse küllaltki seinast seina kava, kuhu kuulub poppi, folki, džässi. Repertuaari ühendavaks jooneks on džässilikud seaded. Pilet 5 eurot kohapeal.

 

ESMASPÄEV, 27. august

KINO
Divas kl 18 “Lumivalgeke ja kütt”. Pilet 4 €.

 

TEATRI EELTEADE

Teisipäeval, 18. septembril kl 11 ja kl 14 Kuressaare kultuurikeskuses Rakvere teatri lasteetendus “Tuhkatriinu”.
“Tuhkatriinu” muinasjutu on lavale toonud Toomas Suuman, kes vaatab klassikale oma nurga alt. Sedapuhku toimub tegevus ühes väikeses mereäärses linnakeses, kus üks tüdruk kaotab oma ema. Linnakeses, kus kuningapoeg ei tahagi valitseda, vaid hoopis lennukiga ringi sõita. Seal on võõrasema, kes usub, et inimene saavutab kõike, mida vaid tahab.

On tema tütred, kes tahavadki kõike saada. On haldjas, kes tuleb appi siis, kui on tõesti nõnda raske, et enam ei jaksa. Ja on muidugi õnn, kes kogu selle mässu keskel vaikselt ootab ja loodab, et ta lõpuks ära tuntakse. Sest kui juba õnnetus ei hüüa tulles, siis õnn ei hüüa hoopiski. Õnn tahab meid õnnelikuks teha. Lavastaja Toomas Suuman. Kunstnik Kristi Leppik. Tuhkatriinu osas Natali Lohk, teistes osades Silja Miks, Marin Mägi, Liisa Aibel, Helgi Annast, Margus Grosnõi, Indrek Apinis, Maarika Mesipuu.

Pilet 5 eurot.

Print Friendly, PDF & Email