Vihmane suvi ei lase metsa teha (3)

Tänavused keskmisest vihmasem kevad ja suvi on metsameestele probleeme tekitanud. Liigniiske pinnas ei lase metsatöid teha.

Erametsa konsulent Mati Schmuul kinnitas Saarte Hääle toimetusse jõudnud teavet. Schmuuli sõnul käis ta viimati metsas juuli algul. “Praegu tuleb oodata,” ütles Schmuul, kelle käsutuses oli värske info, kuna ta viibis ajakirjanikuga telefoni teel vesteldes just metsas. Tema kinnitusel on probleemid väiksemad vaid männimetsa puhul.
Mati Schmuul märkis, et niiske pinnasega läheb metsategemine kallimaks, kuna see rikub tee, mille ettevõtja peab siis oma kulu ja kirjadega korda tegema. Samuti ei ole suvel võimalik üle põldude metsa minna.

Viimaste nädalatega võrreldes on olukord siiski paranenud ja ka lähiaegadel lubab ilmajaam pigem kuiva ilma.
Saarte Metsamajanduse OÜ juht Marek Mägi ütles Saarte Häälele, et on samuti kursis, et metsatööd on raskendatud. Oma ettevõtte kohta märkis Mägi, et Saarte Metsamajanduse pluss on suured valikuvõimalused. “Teeme metsa sealt, kus parasjagu teha saab,” sõnas ta ja kinnitas, et suurem osa töödest on juba tehtud. Mägi lisas, et väiksemate mahtudega tegijatel on ehk tõepoolest raskem.

Nii Schmuuli kui ka Mägi sõnul pole metsameestel eelmistel aastatel säärast probleemi olnud, kuna ilmad on olnud paremad.

Print Friendly, PDF & Email