Vilsandi paadikuuri avamisele kogunes üle saja inimese

AVATUD: Vilsandi päästejaama paadikuuri taastanud vande-advokaat Maria Mägi ja keskkonnaameti biosfääri kaitseala nõunik Arvo Kullapere. Sündmust jäädvustab bioloog ja loodusfotograaf, Maria Mägi abikaasa Indrek Rohtmets. Foto: Margus Muld

Eile avati Vilsandi saarel pidulikult nii merepäästejaama renoveeritud paadikuur kui ka selle juurde kuuluv slipp. Tegemist on ainsa tänaseni säilinud puidust paadikuuriga Eestis ja kogu Baltikumis. Kuuri oli avama tulnud üle saja inimese.

“See ei ole nüüd küll üllatus, sest kui sa oled ühe või teise ürituse korraldaja, siis mingil hetkel, kui korraldatud on juba küllaltki palju, loodad ikkagi, et tulevad need inimesed, keda oled oodanud,” ütles merepäästejaama paadikuuri taastamisel kaasa löönud Maria Mägi abikaasa Indrek Rohtmets. Ta lisas, et neil on tõesti nii hästi läinud, et tulnud on kõik, keda nad ootasid.

Kuuri õnnistas sisse Jaan Tätte koos Martti Tärniga. Avamisel osalenud muusikainimesed ja Jaan Tätte ise kiitsid ruumi akustikat, mis on üle ootuste hea. “Nii et see tekitab mõtteid esinemiste seisukohalt,” sõnas Rohtmets, lisades samas, et kontserdiplaane on, aga neist on veel vara rääkida.

Sõna võtsid Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam, Vilsandi saare vanem Neeme Rand, Arvo Kullapere ja paadikuuri omanik, firma OÜ Simba Invest omanik vandeadvokaat Maria Mägi.
Avamisel säras päike kõrgel taevas ja ilm oli ilus. Õhtul arutati kõike toimunut edasi lõkke ääres.

Print Friendly, PDF & Email