Kihelkonna rahvamajale otsitakse juhatajat (14)

Viimased kaks aastat Kihelkonna rahvamaja juhina töötanud Andres Kolk on otsustanud sügisest tööle asuda kohalikus põhikoolis tööõpetuse õpetajana.

“Eks inimesed kogu aeg liiguvad,” ütles Andres Kolk Saarte Häälele, lisades, et kuna tekkis selline võimalus kooli tööle minna, siis ta otsustaski selle kasuks.
Kolk annab tööõpetuse tunde ka Kärla põhikoolis. “Ühtegi tööd ei saa teha ülejala, ükskõik mis tööd tuleb teha ikka nii, et ise rahule jääd,” mõtiskles Kolk. Ta lisas, et rahvamaja juhataja tööga on aga nii, et sellele annavad hinnangu valla elanikud. Tagasiside on sisuliselt kohe käes.

“Sest kui üritus läbi saab, siis see, kellele meeldis, tuleb kohe seda ka ütlema,” sõnas ta.
Küsimusele, kui kultuurilembesed on Kihelkonna inimesed, vastas Kolk, et on üritusi, mis on suuremale rahvahulgale, ja neid, mis lähevad korda väiksemale publikule. “Üldiselt ei kurda. See sõltub ka muidugi asja valikust. Näiteks väga tõsiste näitetükkidega ei maksa maale tulla. Kui on selline rõõmsameelne ja meelelahutuslikum etendus, on publikut kohe tunduvalt rohkem,” rääkis ta.

Mõni üritus on ennast Kolga sõnul väga hästi sisse töötanud, näiteks rannarahva päev merenädalal. “Üldiselt võib inimesed jagada kolme ossa. Üks kolmandik on väga rahul sellega, mis tehakse, teised on rahul ja üks kolmandik pole mitte kunagi rahul,” arvas ta.
Avaldusi kultuurimaja juhataja ametikohale oodatakse 14. augustini. Vestlusvoor toimub 16. augustil. 21. augustil on Andres Kolgal rahvamaja juhatajana viimane tööpäev.

Print Friendly, PDF & Email