Juhtkiri: Kas “ö” teeb poolearuliseks? (6)

Lugupeetud karusselli- ja tsirkuseärimehe Lauri Viikna sönavött Madis Kallase telekommentaaride kohta vöttis üsna sönatuks. Kasutada kellegi kohta asja ees, teist taga väljendeid “logopaat” ja “poolearuline” on üsna mötlematu ja matslik.

See, et saarlased räägivad möned sönad rohkem vöi vähem ö-tähega, ei ole vahest uudis kellelegi. Pigem tekitab see seltskonnas elevust ja teeb südame soojaks. Kohe kindlasti on näiteks palju mandriinimesi, kes jooksevad AK-d vaatama, kui kostma hakkab meie tubli telereporteri mahe saare keelepruuk. Sellise arvamuse peale, et Madis Kallas vöi Margus Muld enne telemikrofonide avamist pingsalt mötlevad, et kuidas “ö” paremini kostaks, pole miskit kosta. Kes tahab, see arvab.

Kurvaks teeb vaid see, et nüüd jäi spordisöbral Gerd Kanteri medalivöidust pool röömu saamata, kuna üks Saaremaa mees oma jutuga ülekande ära rikkus. Kehv lugu, härra Viikna. Kas pole?

Print Friendly, PDF & Email