Valjala valla kaunid kodud selguvad aasta pärast

Kuna eelnevatel aastatel on kandidaate Valjala valla heakorrakonkursile nappinud, siis otsustas volikogu korraldada heakorrakonkurssi vaheldumisi “Aasta heateo” konkursiga.

“Mitte seda, et vallas ilusaid kodusid ei oleks. On väga ilusaid elamisi, kuid on ka neid, kes ei tahagi osaleda, on tagasihoidlikke inimesi ja nendest tuleb aru saada,” ütles Valjala vallavanem Aare Martinson. Ta selgitas, et kuna viimastel aastatel oli heakorrakonkursist osavõtjate valik ahtaks jäänud, siis tekkiski selline mõte, et äkki teha kaunite kodude konkurss üle aasta. Teine aasta on siis n-ö heateo-aasta.

“Aasta heateo” konkurss tunnustab Martinsoni sõnul head ettevõtmist, inimest, üritust, mis vallas aasta jooksul on olnud. “Ma usun, et see on päris hea lahendus,” arvas vallavanem, kelle sõnul on ka valla inimestel siis suurem võimalus nende kahe aasta jooksul oma maja ja koduaeda kaunimaks muuta.

“Siis on valik äkki suurem ja asi mõistlikum,” sõnas ta. Sel aastal otsustas vallavalitsus, et teeb ise aasta heateo osas otsa lahti ja leidis ühe perekonna, keda aidata. “Asi on n-ö töös. Ütleme, et enne kui munetud saab, ei taha kaagutada,” ei tahtnud Martinson veel rääkida, mis täpsemalt plaanis on.

Print Friendly, PDF & Email