Saareküla loodusrada avas ligi 100 inimest

Foto: Elina Kalm

Pühapäeva keskpäeval avati Laimjala vallas Saarekülas Leede metsa loodusrada, mis sai valmis MTÜ Saarte Terviserajad (STR) eestvedamisel. Tegemist on umbes kahe kilomeetri pikkuse loodusharidusliku õpperajaga, kuhu on oodatud lapsed lasteaedadest ja koolidest ning kõik loodussõbrad.

Loodusraja avamisest võttis osa umbes 100 inimest vanuses 3 kuud kuni 92 aastat. Päeva juhatas sisse STR juhatuse liige Ada Traumann, tänu kelle visadusele loodusrada lõplikult valmi saigi. Mälestushetk kuulus Raul Traumannile, kelle headest mõtetest said alguse nii STR kui ka Leede metsa loodusrada, kuid kes kahjuks 2011. a suvel meie hulgast lahkus.

Rada on läbitav nii lapsevankri kui ka jalgrattaga. Rajal juba käinud inimesed soovitavad siiski jalgsi minna, sest rattaga sõites ei jõua silm kogu ümbritsevat ilu haarata.
Fotol esiplaanil STR-i juhatuse liige Ada Traumann (vasakul) ja Laimjala loodussõprade seltsi esimees Kaja Sepp.

Eha Ennemuist
Saareküla külavanem

Print Friendly, PDF & Email