Autor plaanib Saaremaa maffialoost filmi väntamist (2)

Eesti korrakaitse korrumpeerumisest rääkiva raamatu “Maffia raha: Kunnari lugu” autor plaanib müügiedust tiivustatuna teosest filmi väntamist.

Saarte Hääl kirjutas, et ehkki raamatu autoriks on märgitud Gray Gladio, on tegemist autobiograafilise teosega, mis pajatab Kuressaares sündinud, siin üles kasvanud ja korrakaitseorganite valvsa pilgu alla sattunud Kunnar Läetsa tormilisest eluloost.

Raamat on Saaremaal osutunud nii populaarseks, et on Kuressaare Rahva Raamatus juba teist nädalat kõige müübivam raamat. Täpsemaid müüginumbreid pood ei avalikustanud. “Kui inimene otsustab kirjutada oma elust raamatu, siis esimene kindel reegel on see, et raamat peab olema aus,” püüdis Läets Saarte Häälele raamatu müügiedu seletada. “Tuleb kirjutada sellest, millest ei taha kirjutada. Raamat ei tohi olla kilbiks ega mõõgaks, et oma nime kaitsta. Seega usun, et raamatu sisu on ka raamatu müügiedu võti.”

Läetsa kinnitusel on raamat tema jaoks omamoodi vabanemine – olles kõik avameelselt kaante vahele paigutanud, on tal palju parem tunne. Näiteks juba sellepärast, et teos on õpetlik kõigile noortele, kes üritavad politsei eest põgeneda.
“Nad peavad arvestama sellega, et põgenemine ei ole odav lõbu ja kaotatud aega tagasi ei saa, kuid just aeg on see, mida tuleb väärtustada,” ütles Läets. “Politseitöötajatel on aga õppida seda, et ka nende räpased teod võivad raamatukaante vahele sattuda.”

Müügiedust tiivustatuna plaanib autor ka filmiversiooni.

 

Läets: Laanet ei olnud räpane ment

Kunnar Läetsa raamatule andis hävitava hinnangu Kalle Laanet, kelle sõnul on tegemist ühe kurjategija ennastimetleva kirjatükiga. Samas ei kirjutavat autor sellest, mis põhjusel teda korduvalt arestimajja viidi ja sealt kohtu ette toimetati.
Läets oponeeris endisele politseinikule, öeldes, et tal on kahju, et Laanet end sellise mõttetu valega sidunud on. Saarte Häälega jagas autor internetilinki Riigi Teataja leheküljele, kus tema patud kõik kirjas on. Samuti näitas ta, kuskohas ta neid raamatus kirjeldanud on.

Samas väitis Läets, et Laanet oli omal ajal üks väheseid mittekorrumpeerunud politseiametnikke: “Nooruses oli Kalle Laanet minu silmis üks mõttetu ment, keda ma südamest vihkasin. Aastaid hiljem pean tõdema, et ta oli ainuke politseinik, keda ma teadsin, kes ei olnud räpane ment. Tol ajal oli ta austust vääriv vastane!”

Print Friendly, PDF & Email