Saaremaalt on lisandunud teateid merevaiguleidudest (6)

Pärast seda, kui Eesti looduslike merevaigu leiukohtade kaardistamisega tegelev arheoloogiadoktorant Mirja Ots avastas läinud kuul Saaremaa lõunaranniku lähistel asuval Allirahul merevaiku, on seda leitud ka mujal Saare maakonnas.

Mirja Ots nentis, et pärast merevaiguleiu uudise ilmumist Saarte Hääles juuli keskel, on talle teateid merevaigu leidmisest laekunud mitmelt poolt. Paar teadet on tulnud kohtadest, mida ta ka varem teadis, ehk siis leiud Vintris ja Allirahul. Nende kohta sai ta väärt täpsustusi ja sealt leitud merevaigu kirjeldusi.

Uute leiukohtadena on Mirja Ots aga teateid saanud Tehumardi kandi ja Muha nina kohta. “Neid plaanin ka ise üle kontrollima minna, seni pole veel jõudnud,” tunnistas ta.
Arheoloogiadoktorant kinnitas, et ootab inimestelt endiselt teateid kõigi merevaiguleidude kohta. “Tundub, et see polegi Saaremaal nii haruldane leid ja mulle teeb see ainult rõõmu,” tõdes Mirja Ots.
Kontakti saab arheoloogiga endiselt tema e-posti aadressil mirja.ots@tlu.ee .

Ots koostab leidude põhjal oma doktoritöö, mis kannab pealkirja “Merevaikesemed Eesti arheoloogilises leiumaterjalis kiviajast uusajani”. Töö tarbeks oligi vaja uurida, kust oli siinsetel elanikel erinevatel ajalooperioodidel võimalik merevaiku hankida.

Print Friendly, PDF & Email