Juhtkiri: Meri on, meri jääb…

Ehkki väidetavalt enamik saarlasi ei oska ujuda, on meri meie jaoks siiski midagi nii oma ja iseenesestmõistetavat nagu silk, tuhlis, lestakala ning ö-täht. Kindlasti käib siia nimistusse veel terve rida meile omaseid asju ja nähtusi ning katsugu keegi vastu vaielda – ei saa me ometi läbi juba 16. aastat ka merepäevadeta.

Ikka toob hüva tuul siia selleks ajaks häid mõtteid, toob haakrikke, muusikat, tulevärki, toob toredaid esinejaid ja eri masti laevu, käsitööd ning tegemisi varavalgest hilisõhtuni ja seda nii väikestele kui suurtele merekarudele. Kes ikka tahab, see ikka leiab ning kes üldse ei taha, istugu ja vingugu kodus.

Üks boonus on merepäevadel veel. Nimelt kokkusaamisrõõm. Raiekivi säärele tasub juba seetõttu sammud seada, et kohtuda seal vanade tuttavatega, olgu nad siis (kodu)saarele tulnud kas mandrilt, välismaalt või hoopis mõnelt muult saarelt. Kui tänavu lubatakse merepäevadel Päike ja Kuu kohtuma panna, siis samamoodi on kohtumisrõõmu inimeste vahel.

Rõõmsate kohtumisteni Raiekivi säärel!

Print Friendly, PDF & Email