Pudelikorkide eest treenitakse kolm juhtkoera (1)

Belgia LEO-de eestvedamisel toimub sel aastal kogu Euroopas plastkorkide kogumise kampaania, et saada raha vaegnägijate juhtkoerte treenimiseks. Korke koguti ka Saaremaal. Kokku saadud kogus oli päris üllatav.

“Asi, mis nagunii läheb prügikasti, võiks ju teenida hoopiski head eesmärki,” ütles Saaremaa puuetega inimeste kojas joogipudelite korke kogunud Doris Peucker. Kampaania eesmärk on koguda piisavalt suur hulk korke, et saada raha kolme vaegnägijate juhtkoera treenimiseks. Ühe koera koolitamine maksab muide 15 000 eurot.
LC Sõrve esindaja Leo Filippovi sõnul kogus SPIK kaks suurt ja ühe väikese koti korke, Hiiumaalt tuli plastkorke seitse kotti ja Sõrvest üks suur kilekotitäis.

Kuressaare Lions-klubi kogutud korke ei ole veel täielikult kokku loetud, kuid ühest kogumispunktist on juba saadud üks 350-liitrine kotitäis. Üle terve Euroopa on aga kogutud juba piisavalt korke kahe juhtkoera treenimiseks. See, kus need koerad tööle hakkavad, ei ole veel teada.
Eestis kogutud korgid toimetatakse Belgiasse, kus need müüakse ühele taaskasutusfirmale, kes sulatab need ümber.

Print Friendly, PDF & Email