Igaküla kutsus oma lapsed kokku

Enam kui paarisada Igakülast pärit inimest oli laupäeval taas oma lapsepõlve radadel.

XIX sajandi lõpus ja XX sajandi alguses oli Igaküla Muhu saare suurim küla. Küla kirjalik ajalugu ulatub 450 aasta tagusesse aega. Tookord loeti külas kokku 56 suitsu. Siiani on paljudel taludel säilinud tollal kasutusel olnud nimed.
Küla sümbol on taastatav vana külakaev, siin on muinasaegsete pärimustega seotud Ekumägi, Igikivi, Suure Laeva Auk ja Musta Mardi mägi.

Igaküla kokkutuleku korraldamise põhiraskus oli Antsu-Matsi Innal ehk teisisõnu Inna Ligil, kes sai nii oma peret kui ka külakogukonda kaasa haarates kõigega kenasti hakkama.
Praegu on Igakülas 19 suitsu. “Kõik ei ela siin aastaringselt. Tore on aga see, et inimesed on oma juurte juurde jõudnud. Igaküla on ju üks igavesti vana küla. Külakaevu kordategemisega oleme alustanud. Seda käis sada aastat tagasi pildistamas tolleaegne kuulsaim fotograaf Johannes Pääsuke,” rääkis Inna Ligi.

Lapsi ja noori oli kokkutulekul üldse palju. Inna Ligi sõnul andis see tervele külale positiivse hinguse. Kokkutuleku avamisel saadeti taevalaotuse poole teele 56 õhupalli. Iga pall kandis ühe talu nime. “Niimoodi saatsime tervitused oma esivanemaile,” ütles Inna Ligi.

Print Friendly, PDF & Email