Saarlased jätkavad Muhu väinal edukalt

Saarlased jätkavad Muhu väinal edukalt

HEA PURJETAMISILM:Sellise ilmaga vabatahtlikult purjetama ei läheks Saarlaste Vesileenul (esiplaanil) muud üle ei jää, sest regatt tahab sõitmist. Foto: Ester Vaitmaa / Delfi

Eile hommikuks oli 55. Muhu väina regatil sõidetud 4 etappi, ehk üle poolenädalasest regatist. Võistluskaravan oli jõudnud Heltermaale, kust eile starditi Haapsallu, et sealt edasi Tallinnasse liikuda. Kuigi regatti on kimbutanud tormituuled ning üsna palju jahte on katkestanud, on kõik saarlased rivis ning mitmed neist püsivad omas võistlusgrupi eesotsas.

Grupis ORC3 tõusis peale neljandat etappi liidriks Katarina Jee Mart Tammega roolis.

Saarlased on saanud kokku 8 punkti (kohad sõitudes 1,2,4,1), jälitajatel on punkt rohkem (purjetamises annavad punkte sõitudes saadud kohad ning loevad seega vähempunktid). Kolmas koht on juba 9 punkti kaugusel. Samas grupis on 14 jahi seas 11. kohal Centaur (Rain Riim), kes on sõitudes saanud kohad vastavalt 10.,11.,9. ja 9. Centauri 39 punkti juures on vahed eesolijatega väikesed ning tõusmisvõimalus on olemas.

Grupis ORC4 on parima saarlaste jahina 17 jahi seas 6.kohal alus Kadri (Andres Haavel). Kadri on saanud kohad 6.,6.,9. ja 6. Kadril on koos 27 punkti. Kaheksandal kohal on jaht Vesileenu (Tiina Maalinn), kel koos 34 punkti (8.,11.,7. ja 8) ning 10. kohal Orissaare meeste jaht Lagle II (Ülari Velviste) 42 punktiga. Lagle II kohad on olnud 9.,13.,11.,9. Kõikide aluste puhul on vahed ees- ja tagaolijatega väikesed ning võimalused tõusta-langeda täiesti reaalsed.

Kolmandal kohal püsib grupis LYS1 saarlaste jahtlaev Sophia (Tiit Sarapuu). Nendel on nelja sõidu kohad olnud 4.,3.,3.,3. ja seega koos 13 punkti. Liidril ja teise koha omanikul on vastavalt 6 ja 9 punkti. Lähim jälitaja on 9 punkti kaugusel. Kehvavõitu alguse teinud Liliann on viimaste etappidega teinud tublit sõitu ja jõudsalt ülespoole kerkinud.
Kohad on olnud 10.,7.,6. ja 5. ning eile hommikul oldi 19 jahi seas 5. kohal 28 punktiga. Samas grupis on 13. kohal 45 punktiga (13.,9.,10.,3.) jahtlaev Zoo (Toivo Matt). Ka selles grupis on vahed tagaotsas väikesed ning kõik võib kolme eesoleva etapiga veel suuresti muutuda.

Grupis LYS2 tegi neljandas sõidus hea tulemuse noorpurjetajate jaht Maris (Rene Riim), kes sõitis välja 2. koha. Kokku on neil 22 punkti (7.,4.,9.,2.) ja ollakse neljandad. Teine koht on vaid punkti kaugusel.

Tublit sõitu teeb taas regattidele tagasi jõudnud Sinilind (Vahur Grünthal), kelle hea seeria rikkus teises sõidus saadud 16. koht. Hetkel on Sinilinnul koos 27 punkti (2.,16.,2.,7.) ja ollakse 6. kohal. Nagu näha, ilma ebaõnnestumiseta olnuks üsna reaalne olla esikolmikus. Samas, regatt ei ole veel lõppenud. Medalikoht on 5 punkti kaugusel. 21 jahi seas hoiab 16. kohta Cassandra (Jaanis Prii), kel koos 56 punkti (16.,13.,17.,10.).

Folkbootide klassis hoiab teist kohta Ahti (Ott Kolk), kel koos 13 punkti ja kohad on olnud 2.,4.,4.,3. Tundub, et hõbe on Ahti jaoks ka seekord maksimum, kuna liiderjaht Tuuli on seni kõik sõidud võitnud.

Muhu väina regatt saab finiši laupäeval Tallinnas.

Print Friendly, PDF & Email