Neljandalt korruselt kukkunud Kiis pääses ehmatusega (11)

Neljandalt korruselt kukkunud Kiis pääses ehmatusega

ÕNNELIK ÕNNETUS: Väike Kiis elab edasi, nagu poleks midagi juhtunudki. Foto: erakogu

“Õnneks oli õnnelik õnnetus,” tõdeb Liisi, kelle 10-kuune kass Kiis kukkus Kuressaare kortermaja neljandalt korruselt alla ning pääses ühegi vigastuseta.

Paar päeva tagasi ärkas Kiisi omanik ehmatusega. Tema lemmikut ei olnud enam kusagil. Pärast mõningast otsimist avastas tütarlaps kassi lillepeenrast.

Ilmselt oli õnnetus juhtunud millalgi varahommikul, sest kassi omanik tegi öösel kella 3–4 paiku akna ülevalt lahti. Hommikul kaheksast ei olnud aga kassist ühtegi märki. Alles hiljuti olid akna ette paigaldatud sääsevõrgud.

“Ta ilmselt hüppas sinna aknaava juurde ja kukkus akna ja võrgu vahele,” sõnas Liisi, oletades, et mööda võrku üles ronides kukkuski kass välja.

Hommikul tõmbas neiu kohe võrgu eest, kuid aknast välja vaadates ta kassi ikkagi ei näinud. All õues avastas neiu kassi tulbilehtede all ootamas.

“Kui ta mind nägi, hüppas rõõmsalt lehtede vahelt välja ja hakkas kärbestega mängima ning minu poole jooksma.” Ühtegi vigastust kass omaniku sõnul ei saanud, ta isegi ei longanud. Kõik oli temaga täiesti korras, nagu ei oleks midagi juhtunudki.

“Hommikune ehmatus oli ikka väga väga suur, aga kui Kiisi leidsin, olin nii õnnelik, et see nullis kogu ehmatuse,” rääkis neiu, lisades, et kass ei olnud varem akna ja võrgu vahele roninud, vaid ainult õhku nuusutanud. Seetõttu uskus ta, et kui aken vaid ülevalt lahti teha, ei pääse kass sinna.

“Loodan, et teised kassiomanikud saavad sellest mõtteainet, et ei tasu jätta akent ja kassi valveta,” sõnas tütarlaps, avaldades lootust, et keegi teine ei pea läbi elama seda ehmatust, mida tema koges.

Print Friendly, PDF & Email