Mäe talu maasikad meelitavad maiustama

Mäe talu maasikad meelitavad maiustama

MAASIKAMAAL ON NII MÕNUS: Väikesele Triinule maasikad meeldivad. Maasikakasvatajast emme Kristel Paomees teab, kui palju tööd ja vaeva võtab suure põllu harimine, et see head saaki annaks. Mäe talu põld annab. Foto: Sander Ilvest

Valjala valla Turja küla Mäe talu põllul piiluvad roheliste lehtede alt suured punased maasikmarjad, justkui kutsudes inimesi end imetlema. Perenaise Kristel Paomehe kasvatatud imetlusväärsete maasikate maine ulatub kodutalust ja -külast palju kaugemale.

Kui Saarte Hääle tiim kolmapäeva ennelõunal Mäe tallu jõudis, oli selle päeva esimene marjaostja juba kohal. “Igal aastal viin siit oma perele 30 kilo maasikaid. Panen marjad kodus sügavkülma, kust neid talvel hea võtta. Tegelikult jagub sellest kogusest aastaringselt lauale asetamiseks. Nagu näete, on maasikad väga ilusad, suured, vigastusteta ja maitsvad,” pidas talu alaline klient, ettevõtja Silja Pauts Jursi külast, Mäe maasikaid väga heaks.

Edasi loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email