Vastukaja: Täpsustus Aavikute loole

Samal teemal: “Viimasest rublapäevast, viiulimängust ja Aavikutest”, SH 29.06

Joosep Aavik kinkis 10. augustil 1989. aastal maja pojatütrele Tiina Aavikule. Mitu ostjat oli, aga Tiina sai aru, et see maja on suure kultuuriloolise väärtusega ja sinna peaks muuseum tulema. Selle peale ütles Joosep Aavik muiates, et “ju ma siis ka pean aru saama.”
Minu pöördumise peale vastas 9. oktoobril 1989 Helgi Vihma, et soovib edu maja ostmisel.

Töökoosolekul 4. oktoobril 1989 tehti kultuuriosakonna juhatajale Rein Ornile ülesandeks pidada läbirääkimisi J. Aaviku maja rajoonile ostmise küsimuses. Kui ost toimub, võtta see kultuuriosakonna bilanssi. Otsustati teha Eesti Raamatuühingu Saaremaa osakonnale ettepanek võtta maja hooldamine enda kanda, see annaks ühingule õiguse kasutada maja ka kirjandus- ja muusikaõhtute läbiviimiseks. Nii ka toimus.

6. septembril 1990 anti J. Aaviku maja maavalitsuse korraldusel kultuuriosakonna bilansist Saaremaa muuseumi bilanssi.

Urve Kirss

Print Friendly, PDF & Email