Noored viiuldajad käisid Värskas suvekursusel

Ka tänavu said noored keelpillimängijad üle Eesti kokku Värskas, et koos musitseerida, saada uusi teadmisi pillimängust ning kohata ka vanu tuttavaid-sõpru. Juubelihõngulisel suvekursusel, mis kandis järjekorranumbrit 15, osalesid Saaremaalt ka Kuressaare muusikakooli viiuldajad Eva Aarnis, Karl Jõgi, Katre-Liis Võhma ning õed Ida Johanna ja Hilda Marie Loel.

Kuressaare muusikakooli keelpilliõpetaja Laine Sepa sõnul on Eesti Keelpilliõpetajate ühingu ja Põlva muusikakooli korraldatava kursuse näol tegemist tõsise ettevõtmisega – noored muusikud saavad seal koos musitseerida, harjutada orkestris ning käia erialatundides.
Viimast üldsegi mitte oma õpetaja juures – lapsed on tipp-pedagoogide vahel “ära jagatud”.
“Kindlasti ei ole Värskas kerge,” lausus Laine Sepp, kelle sõnul tuleb noortel ju ennast vaatamata kaunitele suveilmadele kokku võtta ja harjutada.

“Kuna muusikuid on kokku saanud palju, on vahel seda õiget harjutamispaika raske leida – heal juhul leitakse Värska koolimajas mõni klassi- või koridorinurk,” rääkis õpetaja. “Kui ilm lubab, siis minnakse hoopis kooli ümbritsevasse männimetsa.”
Õhtuti toimuvad kursuslaste kontserdid, kust valitakse parimad muusikud lõppkontsertitele Värska kultuurimajas ning Põlva kultuurikeskuses.

Nii mööduvad kõik päevad hommikust hilisõhtuni muusikahelide saatel. Sepa sõnul usub ta, et selleks on valmis vaid need lapsed, kes on juba jäävalt nakatunud muusikapisikuga.
Kursusest osa võtnud Kuressaare muusikakooli õpilased koos oma õpetaja Laine Sepaga on tänulikud Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupile ja oma koolile sõiduks saadud toetuse eest.

Print Friendly, PDF & Email