Vallavalitsused võtavad puhkusi erinevalt

Suvel on omavalitsustega kontakti saada üsna keeruline. Kuues vallas on vallavalitsus kollektiivpuhkusel, ent leidub ka valdu, kus ametnikud töötavad ja vallamaja on avatud.

Kuressaare linnavalitsuses on paljud ametnikud võtnud pärast jaanipäeva puhkust, ent kõikidel ametnikel on asendajad ning töötab ka infotelefon, mille numbril saab küsimuse korral alati helistada.

Kärla vallavalitsuses on kollektiivpuhkus 2. juulist 5. augustini ning vallamaja on avatud 19. juulil. Muul ajal on vallamaja suletud. “Nõnda on tehtud juba mitmeid aastaid,” ütles Kärla vallasekretär Margit Kaldre. Kihelkonna ja Torgu vallavalitsus on kollektiivpuhkusel 2.07–31.07. Sel ajavahemikul on Kihelkonna vallamaja suletud ja vajadusel saab ühendust võtta meilitsi.

Salme vallavalitsus puhkab 2. juulist 8. augustini ning vallamaja on kodanikele avatud 23. juulil. “Ei ole kuulda, et suurt rahulolematust oleks olnud. Lisaks oleme välja tulnud, kui tegemist on mõne kiireloomulise juhtumiga,” kinnitas Salme vallasekretär Eve Kiil, lisades, et vallavalitsuse kollektiivpuhkus on juba aastaid olnud juulikuus, mistõttu vallaelanikud oskavad sellega arvestada.
Torgu vallamajas on igal neljapäeval võimalik kohtuda sotsiaalnõunikuga, muul ajal on maja suletud. Pihtla vallavalitsuses on kollektiivpuhkus 2.07–27.07. Valjala vallavalitsus puhkab 16. juulist 29. juulini ja 6. augustist 19. augustini ning vallamaja on sel ajal suletud.

Orissaare vallavalitsuses käib töö graafiku alusel. Asendustöötajaid suveks võetud pole, seega kui ametnik on puhkusel, ei ole võimalik temaga ühendust saada. Vallasekretär Anne Saare sõnul on inimeste esmareaktsioon ikka kurb, et ei saa oma asju kohe korda ajada, ent selliseid olukordi on tema sõnul siiski harva ette tulnud. Pöide ja Mustjala vallavalitsuse kodulehel on üleval ametnike tööajad ning millal vallamaja avatud on.

Ruhnu, Leisi, Kaarma, Laimjala, Lümanda ja Muhu vallavalitsuses jääb olukord suvel muutumatuks, seega saab probleemide või küsimuste korral alati vallamajja ametnike poole pöörduda. Ruhnu vallasekretäri Tiina Alliku sõnul Ruhnu vallamaja uksi suvel kinni ei panda, et tagada kõikidele probleemidele kiire lahendus. Ta kinnitas, et mõni ametnik on vallamajas alati kohal.
“Kes tahab, saab ikka puhkust,” ütles Lümanda vallasekretär Eevi Kiks. Leisi vallavanema Ludvik Mõtlepa sõnul on inimesel suvekuudel rohkem aega, mistõttu vallavalitsus on kollektiivpuhkusest loobunud, et vallarahvas saaks ametnikega suhelda.

Print Friendly, PDF & Email