Parim loomade esitleja sihib maaülikooli

KOGENUD VISSIESITLEJA: Tänavu gümnaasiumi lõpetanud Lauri Post võttis 6. juunil saarte vissivõistlusel vastu auhinna kui parim loomade esitleja. Foto: Tõnu Veldre

Eile Saaremaa ühisgümnaasiumis lõputunnistuse vastu võtnud Lauri Post on oma tulevikuplaanid ammu valmis mõelnud. “Tahan maaülikoolis loomakasvatust õppida. Kõigepealt tuleb aga kaitseväkke minna. Ülikoolis saan õpingutega alustada järgmisel aastal,” rääkis saarte kaunimate visside näitus-sõul parima loomade esitleja tiitli pälvinud abiturient.

Lennukaaslastega nädalaselt Itaalia reisilt naasnud Lauri Post on üks vähestest gümnaasiumilõpetajatest, kes tahab oma tuleviku siduda maatööga ehk põllumajandusega. Ei tea, kui tõsiselt võtavad nüüdisaja noored rahvatarkust “põllumees põline rikas”. Ilmselt loevad elukutse valikul paljud tegurid, mille pluss- ja miinuspooltega arvestatakse.
Lauri Post on maapoisina maast-madalast loomadega kokku puutunud. Koolipoisina on ta kaks korda (2010 ja 2012) võitnud saarte vissivõistlustel parima loomade esitleja tiitli.

Kaabuga, viigipükstes, valge särgi ja lipsuga sirge rühiga noormees oli hindajaile juba iseenesest pilkupüüdva välimusega. Üksnes sellest aga ei piisa. Tema esitletav loom peab samuti igati esinduslik välja nägema ja korralikult käituma, täites esitleja käsklusi.
Professor Olev Savelile, kes tänavugi Lauri Postile parima esitleja auhinna üle andis, on noormees tuttav juba üle-eelmisest aastast. Tookord ja nüüdki ei olnud professor Saveli Saaremaa noormehele kiituse jagamisega kitsi.

 

Edasi loe värskest Saarte Häälest.

Telli leht postkontorist, toimetusest või internetist.

Print Friendly, PDF & Email