Oti mõisas peeti väljamüüki

UUDISTAMIST JAGUS: Mõisa omanik Henno Parks näitab Muhus Piiri külas elavale Luule Tarvisele, mida põnevat tal müügiks pakkuda on. Foto: Sander Ilvest

Läinud laupäeva hommik Oti mõisas oli rahvarohkem kui tavaliselt. Müügikuulutus kohalikus ajalehes on inimesed jalule ajanud. Kes tuleb uudishimust, kes kindla ostusooviga. Tund pärast müügi algust on paljud esemed endale juba uue omaniku leidnud.

Mõisa peremees Henno Parks on ilmutatud huviga rahul ja loodab, et pühapäeva õhtuks saab kõik müüdud. “Meil on siin asju ära müüdud Tallinna korterist ja üleval pööningul on veel palju asju. Ja kui inimene ei tule ka ostma, tuleb ta kas või mõisa vaatama. See on ka hea.”

Hinnad on sellised, et rikkaks igal juhul ei saa. Kõige kallim asi, mis silma hakkab, on üks Ameerika päritolu kunstiteos, päris suure graafilise pildi eest küsitakse 700 eurot. “See ei olnudki asja mõte, me ei tee seda müüki mitte rahapuudusest; tahtsime lihtsalt liigsetest asjadest vabaneda. Kuigi see on suur maja, nii palju ruumi siin ometi ei ole – kuhu me selle kõik paneme? Lihtsalt ära visata ju ka ei tahaks. Äkki keegi teine leiab siit midagi, mida just temal tarvis on. Hinnad oleme teinud ka väga madalad, et inimesed saaksid need asjad ära osta,” räägib Parks.

 

Edasi loe värskest Saarte Häälest.

Telli leht postkontorist, toimetusest või internetist.

Print Friendly, PDF & Email