Esimest korda elektriauto roolis: “Seda võib armastama hakata!” (11)

PÕNEVUST KUI PALJU: Ragner Saardi õpetussõnu uue auto kohta kuulasid Kaarma valla sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare ja Pähkla hooldekodu juhataja Merle Mai. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare Silberauto esinduses jagati eile linna ja valdade sotsiaalvaldkonna töötajatele 21 esimest elektriautot. Kõik said vaikse surinaga vuravat läikivat sõiduriista lähedalt vaadata, proovida ning lõpuks sellega ka minema sõita.

Oma autod said eile kätte näiteks Kuressaare haigla ehk siis sisuliselt ka Kuresaare linn ning Kaarma vallavalitsus. “Väga kena oli,” kiitis esimese tiiru uue autoga ümber Silberauto esinduse teinud koduõena töötav Svea Opp teistele, kes türkiissinist töömasinat veel proovida polnud saanud.

Proovimisjärjekorras oodanud Kaarma vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare tunnistas Saarte Häälele, et tema on elektriautost alati hästi arvanud. “Ta on keskkonda säästev ja see on kõige suurem pluss selle auto juures,” põhjendas Kaare, lisades, et kõike muud näitab auto kohta aeg. Keerulist ei tundunud tema sõnul elektriauto juures midagi olevat. “Kui nii väikese autoga ka hakkama ei saa, millega siis üldse saab,” leidis ta. Sama meelt olid ka kõik ülejäänud, kes autosid kätte saama tulid.

Kaarma valla hooldustöötaja Õnne Mändla, kes samuti oma esimese proovisõidu kohapeal ära tegi, ei jõudnud elektriautot ära kiita. “Oi, hästi vahva! See on auto, mida võib armastama hakata,” kinnitas Mändla. Talle meeldis muuhulgas eriti see, et isegi pikad mehed, nagu nt autosid tutvustanud Silber-auto Pärnu salongi automüügikonsultant Ragner Saard, mahuvad tibatillukesena tunduvasse autosse lahedalt ära. “Ma arvan, et näen unes ka seda autot nüüd,” naljatas Õnne Mändla.

Osa neist 21 esimesest elektriautost jagati Kuressaares omanikele laiali eile ja üleandmine jätkub tegelikult ka täna. Automüügikonsultant Ragner Saard ütles Saarte Häälele, et elektriautode tutvustamist ja üleandmist alustasid nad eile hommikul juba kella 9 paiku. Positiivne on tema sõnul see, et keegi nende hulgast, kes elektriautol järel käisid, uut sõiduriista ei peljanud. “Muret küll keegi otseselt ei tunne. Kõigil on ikka väga hea meel,” kinnitas Saard.

Print Friendly, PDF & Email