Vene selts kinkis Saaremaa muuseumile viis koopiamaali

Koopiat Moelleri maalist "Kristus ristil", mis on Kaarma kiriku altarimaal, näitavad huvilistele Saare vene seltsi juhataja Nijole Kärner (vasakul), Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa ja teadusdirektor Olavi Pesti ning Saare vene seltsi liige Leonid Kušnarjov.

Tuntud maalikunstniku ja Kaali mõisniku Otto Friedrich Moelleri 200. sünniaastapäeva tähistamise raames tehti Saare vene seltsi soovil Moelleri viiest tuntumast maalist koopiad, mis kingiti Saaremaa muuseumile.

Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa ütles Saarte Häälele, et 19. sajandist pärit originaalmaalide koopiaid kasutatakse Moelleri sünnipäevaüritusel. “Oleme väga tänulikud ja paneme maalid nii-öelda dekoratsiooniks üles, eraldi koopianäitust ilmselt ei tule,” sõnas Püüa. Seejärel jäävad maalid muuseumi abikogusse.

Print Friendly, PDF & Email