Leisi rahvas: uskumatu, kui ilus pood meil nüüd on (6)

Leisi rahvas: uskumatu, kui ilus pood meil nüüd on

ILUS POOD JA RIKKALIK SORTIMENT: 30 aastat Leisi poe juhatajana töötanud Aliide Uusna (vasakul) sõnul on uus pood väga ilus ja kaubavalik rikkalik. Müüja Liia Sepp nõustub endise kolleegi hinnanguga. Foto: Sander Ilvest

“Ma ei usu oma silmi. Lausa uskumatu, kui ilusaks on pood tehtud,” imestas 30 aastat Leisi poe juhatajana töötanud nüüdne pensionär Aliide Uusna. Liiati on Saaremaa tarbijate ühistu eile taasavatud poes endisest poole rohkem ruumi.

Staažikas kaubandustöötaja Aliide Uusna meenutas oma tööajast päeva, kui Leisi poe ees peatus kolm ekskursioonibussi. “Turistid korraga poodi ei mahtunud. Nüüd mahuksid nad siia küll kenasti ära,” hindas ta müügisaali avarust.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep kiitis kaupluse renoveerimise ja laiendamise ette võtnud Saaremaa tarbijate ühistu juhtkonda. “Nüüd on meil kauplus, mis oma mahult sarnaneb suure linnapoega. Kaubavalik on rikkalik. Leisi inimesed on poega väga rahul ja kindlasti meeldib see ka meie arvukatele suvekülalistele,” rõõmustas vallavanem.
Aktiivne taidleja, endine kultuuritöötaja Valli Hint ütles, et pood on nüüd nii ilus, et tema hakkab seal kohe mitu korda päevas käima. “Endisega võrreldes nagu öö ja päev,” nentis Hint.
Kaupluse juhatajal Maarika Antonil oli hea meel nii paremaks läinud töötingimuste üle kui ka ostjatele loodud võimalustest.

“Ostjatel on siin nüüd palju mõnusam kaupa valida. Suvel on meil palju külalisi. Triigi sadamasse sõitjad ja sealt tulijad astuvad tihti ka meie poodi sisse. Toidukaupade valikul loeb väga palju Saaremaa nimi. Kui on ikka Saaremaal tehtud, siis ostetakse,” rääkis Maarika Anton.
STÜ juhatuse esimehe Peeter Kilumetsa jaoks on eile taas uksed avanud kauplusel eriline tähendus, kuna 54 aastat tagasi valis kaubanduskoolis õppinud Kilumets oma praktikakohaks just Leisi poe. “Tol ajal oli Leisis kolm kauplust. Ühes müüdi ehitusmaterjale ja tööstuskaupu, teises trikotaaži ja õmblustooteid ning kolmandas poes, mida me nüüd uuendasime, toiduaineid. Selle maja teisel korrusel asusid külanõukogu ja raamatukogu ruumid. Toidukauplus oli pisike. Selle all oli aga suur kelder, kus asusid peamiselt joogid,” meenutas Kilumets.

Kaubandusorganisatsiooni juht hindas kõrgelt ehitajaid EBC Ehitusest. “Esialgu plaanisime avada 21. juunil, kuid jõudsime päev varem. Kauplus oli suletud vaid 18 päeva,” märkis Kilumets.
Kuue töötajaga pood sai juurde 166 ruutmeetrit müügipinda. Varem oli müügisaali pindala 109 ruutmeetrit, nüüd aga 275. Poe sisustuski on täielikult uus. Olme- ja laoruumid teevad müüjate töö lihtsamaks. Taaraautomaat paigaldati poe uude ossa. Laiendati ka autoparklat. See mahutab nüüd 36 sõidukit.

Leisi kauplus kuulub A ja O gruppi. Vastavalt grupi kontseptsioonile koostatakse ka kauba sortiment. Lisaks Leisi poele on STÜ kauplustest viimastel aastatel uuenduskuuri läbinud Pärsama, Nasva, Valjala, Salme, Tooma ja Rae. Järge ootavad Aste ja Lümanda pood.
Leisi A ja O ootab külastajaid esmaspäevast laupäevani kella kaheksast kuni kella seitsmeni õhtul. Pühapäeval on pood avatud kaheksast neljani.

Print Friendly, PDF & Email