Kuressaare haigla ei saa kopteriplatsi (3)

Kuressaarde rajatav politsei- ja piirivalveameti (PPA) kopteriangaar-kordon saab valmis aasta pärast. Sellest tulenevalt ei jätku PPA-l vahendeid, et ehitada kopteriplats ka Kuressaare haigla juurde.

Sellise selgituse andis siseministeeriumi halduse asekantsler Lauri Lugna riigikogu liikmele Urve Tiidusele, kes pöördus ministeeriumi poole Kuressaare kodaniku Enn Rettau palvel. Rettau hinnangul on kopteriplats haiglale vajalik.
Lugna nendib, et antud projekti raames ei saa haigla juurde kopterite maandumisplatsi ehitada, kuna see ei mahu välispiiri valve mõiste alla. Aga just selle eesmärgi tõttu toetatakse angaari ja kordoni ehitamist Euroopa Liidu rahast.

“Tulenevalt pingelisest eelarvest ei ole siseministeerium ega PPA planeerinud täiendavaid vahendeid, toetamaks kopteriplatsi rajamist Kuressaare haigla juurde,” annab Lauri Lugna mõista, et ka lisaraha kuskilt tulemas ei ole.
Kuressaarde rajatavas angaar-kordonis hakkab meeskond pidevalt paiknema alles 2015. aastast.

Print Friendly, PDF & Email