Kajar Lember soodsas Volvos probleemi ei näe (10)

Eesti Päevalehe avalikustatud teave, et autofirmad teevad riigikogulastele sõiduki soetamisel soodustusi, puudutab ka Saaremaalt valitud rahvaesindajaid.

Riigikogu liikmetele ning riigi- ja omavalitsuste ametnikele tehtud soodustuspakkumised on muutnud Volvo nende seas väga populaarseks. See on tekitanud arutelu, kas selline soodustuste vastuvõtmine on eetiline.
“Mina sõitsin oma Volvoga juba enne riigikokku tööle asumist ja tõenäoliselt sõidan ka pärast riigikogu,” kinnitab Saaremaalt pärit riigikogulane Kajar Lember (fotol). Autot välja vahetada ta ei plaani. Lember sõidab 2006. aasta Volvo XC90-ga. Auto on sõitnud üle paarisaja tuhande kilomeetri ja on jätkuvalt väga heas korras.

Kuna Lember on Volvo pikaajaline klient, rõhutab ta kvaliteedi ja hinna suhet, ent möönab, et autod on suhteliselt kallid ja ilma kampaaniateta ei oleks nende müük kindlasti nii edukas, kui see praegu on. “Selliste pakkumiste puhul on tunda Volvo tehase pikka praktikat, et selliseid pakkumisi tehakse,” ütleb Lember.

Samas möönab Kajar Lember, et ostja vaatab alati lõpphinda ja soodustusi teevad pea kõik automüüjad. “Selles, et nemad on valinud välja mingid konkreetsed sihtgrupid, ei maksa kindlasti mingit tonti otsida, vaid seda tuleb võtta hea turundusnipina, kuidas automüüja suudab end turul positsioneerida,” kinnitab Lember. Ta lisab, et sellist taktikat on Volvo kontsern kasutanud ka varem ning eeldada, et selle eest oodatakse mingit vastuteenet, on tema sõnul pisut koomiline.

Volvosid müüva Info-Auto AS-i turundusdirektori Tiit Lillipuu sõnul hindavad poliitikud ja riigiametnikud viimastel aastatel eriti neljarattaveolisi mudeleid.
Lillipuu sõnul kavatsetakse hinnasoodustuste ja sooduskampaaniatega jätkata ka edaspidi. See on tema sõnul autoäri turundustegevuse igapäevane osa.

Print Friendly, PDF & Email