Järve lasketiiru osas arenguid veel oodata pole (2)

Salme vallavolikogu arutas esmaspäeval Mändjala, Keskranna, Järve ja Tehumardi elanike ja suvilaomanike pöördumist Järvele kavandatava Kaitseliidu lasketiiru kohta.

Salme valla ehitus- ja maanõuniku Jüri Kluge sõnul koostati murelikele elanikele ka vastus, kuid midagi uut volikogul iseenesest öelda pole.
“Vastus on praktiliselt sama, mis vastas ka Kaitseliit – kuni pole valminud riigikaitse arengukava aastateks 2013–2022, ei algatata lasketiiru osas mingit tegevust, sh ka mitte projekteerimist,” tõdes Kluge.

Riigikaitse arengukava peaks valmima millalgi aasta lõpupoole ning kui see viimaks valmis on, annab Kaitseliit Salme vallavalitsusele teada, kas ja kuidas tahetakse edasi tegutseda. “Senikaua on täielik vaikus. Nii kaua ei tee meie ka midagi, ootame ära nende otsuse,” nentis Jüri Kluge.

Saarte Hääl kirjutas juuni algul, kuidas kohalikud elanikud kogusid Salme valla territooriumile kavandatava Kaitseliidu lasketiiru vastu 78 allkirja. Elanike hinnangul on arusaamatu, miks valiti lasketiirule asukoht 250–300 perekonna suvilate ja elamute vahetus läheduses. Elanike hinnangul kujuneks lasketiiru puhul põhiprobleemiks müra, mis arvestades tiiru kavandatavat suurust – 300 meetrit – leviks üle Mändjala, Keskranna, Järve ja Tehumardi küla.

Print Friendly, PDF & Email