Ajakirjanik arvab (5)

Aili Kokk.

Mis oleks,

kui alates esmapäevast hakkaks Saarte Hääl avaldama vanu aastate taguseid lugusid, mida Aili Kokk on kunagi kokku kirjutanud? Nimelt siirdun puhkusele ja kuna ajakirjanikud ise ütlevad suve kohta “hapukurgihooaeg”, siis miks peaksid pingutama meie armsad suvereporterid, kes palehigis seda lehte oma ridadega täitma peavad?

Niisiis, mis te selle kohta ütlete, kui laupäevasest lehest leiate rubriigist “Enne ja nüüd” jälle novembris 2008 ilmunud loo “Vitsaraag lõi mõistuse lahti”? Mäletate, lugu oli Bruno Paost, kes siis oli küll 5 aastat noorem, kuid on tänagi veel igati tegus ja naksis härrasmees. Aitab lehte panna uuesti küll.
Või siis hakkame ilmutama otsast peale lugusid Saaremaa jalgade sarjast. Neid oli tervelt üheksa ja seega oleks meie laupäevaste reportaažidega terve suvi kenasti kaetud.
Miks ma midagi säärast välja pakun? Aga sellepärast, et just nii tegutseb meie ajakirjanduse lipulaev rahvusringhääling (ERR) juba aastaid.

Ent pole sellest patust puhtad ka erakanalid – Kanal 2 ja TV3. Just jõudis kodumaine teleseriaal “Saare sosinad” lõppeda, kui hakati seda jälle otsast kerima. Uuesti näidatakse “Kelgukoeri” ja “Kälimehi” ja “Peremees otsib naist”… Vahest on mõni peremees selle pika aja peale endale juba perenaise leidnudki. Need on vaid üksikud näited, kõiki kordussaateid siinkohal üles lugeda ei jõua.

ETV juhid usuvad aga, et Eesti rahvas on otse spordihull. Praegu on õhtud täis jalgpalli EM-i ülekandeid ja mitte ainult ETV ekraanil, neid tuleb ka ETV2-st. No jalgpall on vahva mäng küll, aga vahel vaataks ju midagi muud ka. Ja et te teaksite: 1. juuli öösel on Kanal 2 kavas “Jalgpalli MM 2006”!
ETV-l on sel suvel eriti hea põli, sest kohe algab Helsingis ju kergejõustiku EM ja juuli lõpus hakkavad olümpiamängud.
Selle peale ütleks: MINE METSA! Räägitakse, et metsas olla juba esimesi kukeseeni nähtud…

Print Friendly, PDF & Email