Päevakeskus tegi jaanituledega otsa lahti (Galerii!)

RAHVARÕIVAIS PIDULISED: Margit Kallas ja Martin Õisnurm esitasid rahvatantse. Foto: Sander Ilvest

Eile kell kaks päeval hakati Kuressaare päevakeskuses jaanipäeva tähistamisega juba pihta. Päevakeskuse juhataja Tiia Tammsalu süütas jaanipäeva puhul pidulikult küünla ja pidulised said osa ilusast programmist.

Külalisi oli kogunenud palju, terve saal rahvast täis. Väljas puhuv tugev tuul ja võrdlemisi jahe ilm ei seganud saalis piduliku jaanipäevatseremoonia läbi viimist. Tiia Tammsalu läitis pidulikult jaanipäevaküünla ja programm võis alata.
Muusikalise etteastega esinesid Kärt Männa ja Sandra Kahu. Kordamööda esitati tuntud muusikute romantilisi lugusid, mis pakkusid kuulajatele suure elamuse. Kava lõppes Kustas Kikerpuu “Hällilauluga”, mida lauldi duetina. Rahvatantse esitasid Margit Kallas ja Martin Õisnurm. Muusikat tegi Mihkel Mereäär, kes ka laulis.

Päevajuht oli Tiiu Villsaar, kes tutvustas esinejaid ja pani kõik kohalviibijad kaasa mõtlema. “Jaaniaeg ilma üllatusteta ei ole miski jaaniaeg,” nentis Villsaar. Ta esitas küsimuse, millele õigesti vastajale lubati auhinnaks kaks kontserdipiletit. Saal jäi ootusärevalt kuulama.
“Millal mainiti Kuressaaret ajalooallikates esimest korda?” Publik hakkas sumisema, arutati omavahel võimalikke vastusevariante. Kõlas mitmeid pakkumisi, kuni tuli õige vastus: “1381. aastal.” Publik aplodeeris ja võitja oli selgunud.
Pärast programmi pakuti kõigile kringlit ja kohvi.

Need inimesed, kes polnud võimelised kohale tulema, said jaanipeo otseülekannet jälgida Virtu vahendusel. See võimaldab internetti ühendatud videokonverentsitehnikal põhineva seadme abil vaadata otseülekandeid, suhelda oma eakaaslaste ja arstidega.
“Virtu vahendusel toimub kaks korda kuus mälumäng ja kaks korda nädalas võimlemine,” selgitas Tiia Tammsalu. See loob eakatele hea võimaluse olla välismaailmaga kontaktis ka kodust lahkumata.

Print Friendly, PDF & Email