Kunstistuudio juubeldas

SÜNNIPÄEVAPIDU: Kunstnik Ants Vares joonistab soovijatest portreesid ja taamal õmbleb kostüümi disainerite tuleproovi võitja Teele Koel. Foto: Hendrik Kuusk

Laupäeval peeti pidulikult Saaremaa kunstistuudio 20. sünnipäeva. Kogu pere kunstipäeva tähistati nii kunstistuudio ruumes kui ka õues. Tegevust jätkus kõigile, suurtest kõige pisemateni.

Kunstistuudios oli võimalik vaadata näitust “Puhkemine”, st Anne Tootmaa siidimaale ja Ave Palu keraamikat. Näitus jääb avatuks 24. juulini.

Samal ajal kui lapsed mänguväljakul turnisid, oli vanematel võimalik kududa salli, mis mõeldud kunstistuudiole kingituseks. Salli kooti mõlemast otsast ja päeva jooksul õppis mitu noormeest kudumise ära. Leidus neid, kes ainult ühe reaga hakkama said, aga ka neid, kes istusid pingile ja sall valmis kui võluväel.
Lapsed said Ave Palu juhendamisel savist kujusid meisterdada, kõige populaarsemad loomad olid tigu ja uss. Mõni julgem laps tegi valmis ka kausi.

Kellele savi põnevust ei pakkunud, sai sõiduteele värviliste kriitidega joonistada ning kunstistuudio ette muudkui lisandus värvilisi kunstiteoseid. Need muutsid tänava meeleolu oluliselt hubasemaks, justkui oleks kellegi tagahoovi sattunud, kus rõdul sai kohvi juua ja vaadata, kuidas lapsed joonistavad.

Päeva juht oli Pärlin Luhila, kes hoidis külastajaid toimuvaga kursis. Kutsutud olid noored disainerid, kes kohapeal valmistasid kollektsioonid, mis õhtu saabudes võistlesid juba disainerite tuleproovis. Vaatamata sellele, et tegu oli võistlusega, oli meeleolu sõbralik ja rõõmsameelne.
Ka ilm oli päikseline, kuni viimastel minutitel enne võitja väljakuulutamist hakkas vihma sadama. Seegi ei rikkunud aga piduliste rõõmu.

Autasustati võitjat, kelleks osutus Teele Koel, tema töö võlus stuudio juhataja Anne Tootmaa sõnul stiilsuse ja ökolahendusega. Teise koha sai Sille Sarapuu, kellel oli Tootmaa sõnul põnev lahendus, mis teostatud perfektselt. Kolmanda koha pälvis Kristin Liias, kelle kohta žürii märkis, et nii lühikese aja jooksul jõudis Kristin luua tõesti piduliku kostüümi.
Saaremaa kunstistuudio juhatajale Anne Tootmaale anti pidulikult üle päeva jooksul valminud sall. Pärast sõnavõtte toodi välja sünnipäevatort, millel oli suurelt peal “20”. Tordist said osa kõik sünnipäevakülalised.

Print Friendly, PDF & Email