Ettevõtlusnäitus kogus peaaegu 10 000 külastajat

Märtsis Kuressaare linnuses avatud ja selle nädala algul maha võetud ettevõtlusnäitusel “Made in Saaremaa vol. 2” käis ligi kolme kuu jooksul tuhandeid külastajaid.

Saaremaa muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Raul Salumäe sõnul oli läinud reedese seisuga näitust piletiga külastanud napilt alla 8000 inimese. Nädalavahetusel läks see arv tema sõnul aga juba üle kaheksa tuhande. “Peale selle olid veel piletita, allameetrised külastajad, mitmesugustel üritustel osalejad jne,” loetles Salumäe, lisades, et populaarse näituse külastajate arv jäi küll alla 10 000, kuid seejuures kindlasti mitte väga palju.

“Hea on see, et aprillis ja mais muuseumi külastavatel turistidel on tavaliselt sügavam huvi ja ka natuke rohkem aega väljapanekutega tutvumiseks,” tõdes ta. Raul Salumäe sõnul võib seega uskuda, et näitus suutis oma sõnumi edastada nii kohapealsetele inimestele kui ka rajatagustele külalistele.

Märtsi teises pooles avatud näitusel seadis oma toodangu “Made in Saaremaa” sildi all välja kokku 67 kohalikku ettevõtjat, andmaks huvilistele aimu, mida Saare maakonnas üleüldse toodetakse. Esimest korda toimus taoline suurnäitus 2003. aastal. Siis oli see avatud vabariigi aastapäevast maikuuni ja seda külastas 2376 inimest.

Print Friendly, PDF & Email