Üllatus: Euroopa vasakpoolsed võidavad tänu moslemite häältele (1)

Üllatus: Euroopa vasakpoolsed võidavad tänu moslemite häältele

UUED OHUD: Kui poolteist sajandit tagasi hirmutas Karl Marx kogu Euroopat nn kommunismitondiga, siis nüüd tekitab demograafides ärevust islamiusuliste arvu kiire kasv paljudes Euroopa Liidu liikmesriikides. Ka nemad kipuvad miskipärast toetama just vasakpoolseid. Pildil parandžaad kandev islaminaine. Foto: internet

Vastavalt sellele, kuidas valimistulemuste analüüs muutub täpsemaks, annab see põhjust küllaltki ärevusttekitavateks oletusteks. Nimelt väidab Madridis asuva strateegiliste uuringute keskuse ekspert Soeren Kern, et Euroopa vasakpoolsetele antud hääled on otseselt seotud islamiusuliste arvuga riigis, kus valimised on toimunud.

Võtame näiteks äsjased Prantsusmaa presidendivalimised võitnud sotsialisti Francois Hollande’i. Soeren Kern selgitab: ajalehe Le Figaro läbiviidud 10 000 valija küsitlus näitas, et islamiusulistest valijatest hääletas tervelt 93% Hollande’i poolt ja ainult kaduvväike osa, vaid 7% eelistas parempoolset poliitikut Nicolas Sarkozyd.
Kui võtta arvesse, et kogu Prantsusmaal osales viimastel presidendivalimistel umbes kaks miljonit islamiusulist, siis võib öelda, et sotsid said neilt ligi 1,7 miljonit häält. See on märkimisväärne tulemus, eriti kui arvesse võtta, et Hollande tuli võitjaks napi häälteenamusega, edestades Sarkozyd vaid 1,1 miljoni häälega.

 

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht toimetusest või internetist.

Print Friendly, PDF & Email